Flag

Cupcakes ovčice

oko 12 komada
65
Čokoladni muffini s tučenim vrhnjem i beze komadićima s motivom ovčica
Recipe Tips
Za izradu bezea možete koristit Dr. Oetker Beze kore
Recipe Tips
Umjesto marcipan mase možete koristiti Dr. Oetker Fondant bijelu masu za izradu glave i ostaviti da se suši tijekom dana.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za muffine (12 kom)
12papirnatih košarica
Tijesto za muffine
250 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
10 gDr. Oetker Kakaa za kolače
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
125 gmekog maslaca ili margarina
100 gDr. Oetker Ribana tamna čokolada
2jaja (veličine M)
100 mlmlijeka
Za ukrašavanje
100 gDr. Oetker Marcipan masa
25 gšećera u prahu
2 razom pune žličiceDr. Oetker Kakaa za kolače
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela i tamna)
Krema
50 gbezea
200 gtučenog slatkog vrhnja (hladnog)
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela i tamna)
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Stavite papirnate košarice u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

: 180 °C

: 160 °C

2

Tijesto za muffine

U posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto 2 min. Tijesto ravnomjerno rasporedite u papirnate košarice. Kalup za muffine na rešetki gurnite u pećnicu.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Ostavite muffine u kalupu da se hlade 10 minuta na rešetki za kolače. Potom ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na rešetki.

3

Ukrašavanje

Izmijesite marcipan masu sa šećerom u prahu i kakaom. Oblikujte valjak (približno 24 cm) i narežite na 12 jednako velikih komada (po 2 cm). Od svakog komada odvojite po 2 kuglice veličine graška, oblikujte uši. Od ostatka smjese oblikujte glavu. Šećernim pismom pričvrstite uši na glavu. Drvenim štapićem izradite mala udubljenja za oči i ukrasite ih šećernim pismom.

4

Krema

U vrećicu za zamrzavanje stavite beze i grubo izmrvite valjkom za tijesto. Vrhnje s Kremfixom istucite u čvrsti snijeg te potom premažite muffine. Stavite glavu tek neposredno prije posluživanja i lagano pritisnite. Mrvice bezea raspodijelite po tučenom vrhnju.

  • Za izradu bezea možete koristit Dr. Oetker Beze kore
  • Umjesto marcipan mase možete koristiti Dr. Oetker Fondant bijelu masu za izradu glave i ostaviti da se suši tijekom dana.