Flag

Kockasta torta s nadjevom od vanilije

oko 16 komada
40
Torta s finim nadjevom od vanilije i likera
Recipe Tips
Nadjev možete pripremiti i s 200 g mekanog maslaca, 150 ml hladnog mlijeka i 150 ml soka od naranče.
Recipe Tips
Za kremu možete upotrijebiti i veliku vrećicu za zamrzavanje. Nožem jednostavno odrežite vrh vrećice.
Recipe Tips
Tijesto možete peći i u okviru za pečenje.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje (40 x 30 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto sve-u-jedan
150 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
125 gmekog maslaca ili margarina
Nadjev
1 omotDr. Oetker Krema za torte vanilija
200 gmekog maslaca ili margarina
200 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
150 mllikera od jaja
150 gmarmelade od marelica
Ukrašavanje
maloulja
75 gšećera
oko 100 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Papir preklopite s jedne strane tako da ostane površina od 30 x 30 cm. Prethodno zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto sve-u-jedan

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) miješajte najprije kratko na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini 2 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto stavite na lim za pečenje, poravnajte i pecite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute


Tijesto s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Oštrim nožem razrežite tijesto na 4 kocke jednake veličine (oko 15 x 15 cm) koje ćete u nastavku recepta koristiti kao slojeve torte.

4

Nadjev

Kremu za torte, vrlo mekani maslac, vrhnje i liker stavite u posudu. Mikserom (metlicama) miješajte najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini oko 2 minute dok ne postane kremasto. Kremu stavite u štrcaljku s otvorom u obliku zvijezde (Ø oko 12 mm). 1 slog biskvita stavite na pladanj za torte. Štrcaljkom nanesite ¼ kreme od likera od jaja, ostavljajući pritom usku kockastu traku slobodnom (sl. 1). U nepopunjenu traku žličicom stavite oko 1/3 marmelade od marelica.

5

Na to stavite sljedeći sloj biskvita te nanesite kremu od likera i marmeladu od marelica (sl. 2). Stavite treći sloj biskvita nanesite kremu i marmeladu na isti način kao što ste nanijeli na prvi sloj. Na posljednji sloj biskvita štrcaljkom nanesite ostatak kreme i lagano razmažite. Tortu do konzumacije držite na hladnom.

6

Ukrašavanje

Za zaštitu od prskanja stavite papir za pečenje na radnu ploču. Na papir stavite zaobljenu metalnu žlicu, idealno metalnu kutljaču. Kistom nanesite malo ulja. Šećer karamelizirajte u malom loncu na srednjoj temperaturi (tj. počnite miješati tek kada se šećer počne topiti) i miješajte tako dugo dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Smjesu miješajte dok se hladi, sve dok se ne počnu „stvarati niti“. Isprepletite (oblikujte kao na slici) karamelizirane niti vilicom uz pomoć žlice. Ako smjesa postane pretvrda, jednostavno je ponovno zagrijte. Rashlađeni šećerni ukras laganim se okretom može odvojiti od žlice.

7

Kuvertiru otopite prema uputama na pakiranju, raspodijelite po torti i ostavite da se stvrdne. Prije konzumacije tortu ukrasite dekoracijom od karamele.

  • Nadjev možete pripremiti i s 200 g mekanog maslaca, 150 ml hladnog mlijeka i 150 ml soka od naranče.
  • Za kremu možete upotrijebiti i veliku vrećicu za zamrzavanje. Nožem jednostavno odrežite vrh vrećice.
  • Tijesto možete peći i u okviru za pečenje.