Flag

Zrcalna torta od čokolade

oko 14 komada
110
Torta od čokolade, prelivena sjajnom glazurom
Recipe Tips
Torta se može puniti i zamrznuti i dan ranije. Sljedeći dan potrebno je na tortu pravovremeno staviti preljev i ostaviti je prije posluživanja da se odmrzne.
Recipe Tips
Tortu s voćnim ukrasom možete prilagoditi aktualnoj sezoni, tj. ljeti upotrijebite miješano bobičasto voće.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za okrugli kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Ganache
150 gtamne čokolade
200 gtučenog slatkog vrhnja
4 žlicemlijeka
70 mlzaslađenog kondenziranog mlijeka
Tijesto ''Sve-u-1''
150 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlicekakao praha (vrhom pune)
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
150 gmekog maslaca ili margarina
3jaja (veličine M)
5 žlicemlijeka
Za namakanje
4 žliceruma
2 žlicevode
Sjajna glazura
150 gtamne čokolade
1 omotDr. Oetker Želatina mljevena
6 žlicevode
225 gšećera
125 mlvode
1 žlicameda
100 mlzaslađenog kondenziranog mlijeka
Za ukrašavanje
oko 200 gmiješanog voća
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina mljevena
1

Ganache

Ganache je najbolje pripremiti nekoliko sati ranije. Nasjeckajte tamnu čokoladu. Tučeno vrhnje, mlijeko i kondenzirano mlijeko zakuhajte u loncu. Maknite sa štednjaka, stalno miješajući otopite čokoladu. Smjesu stavite u zdjeli i ostavite da se ohladi u hladnjaku.

2

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Vrijeme pečenja: 0 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C

3

Tijesto "Sve-u-jedan"

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) tijekom 2 minute izradite glatko tijesto. Tijesto izlijte u kalup i poravnajte. Kalup stavite u pećnicu na kuhinjsku rešetku.

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Obruč kalupa za torte i dno odvojite i uklonite. Tijesto (ne istresti) ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

4

Namakanje

Pomiješajte rum s vodom. Papir za pečenje povucite s biskvita. Biskvit jednom vodoravno prerežite i gornju podlogu, koricom prema gore, stavite na pladanj za ukrašavanje torti. Podlogu premažite s polovicom smjese za namakanje. Oko podloge stavite obruč za torte.

5

Ohlađeni ganache mikserom (metlicama) kratko izmiješajte u čvrstu kremu. Od toga odvojite 6 žlica i stavite sa strane. Preostalu kremu razmažite po donjoj podlozi. Na to stavite gornju podlogu, lagano pritisnite i premažite ostatkom smjese za namakanje. Površinu premažite ostatkom kreme. Oprezno odvojite i uklonite obruč kalupa za torte. Ostavite tortu oko 2 sata u pretincu za duboko zamrzavanje.

6

Sjajna glazura

Sitno nasjeckajte čokoladu. Želatinu prema uputama na omotu ostavite da bubri u hladnoj vodi. Šećer, 125 ml vode i med zagrijte u loncu povremeno miješajući. Stalno miješajući kuhajte na jakoj vatri najmanje 2 minute. Lonac maknite sa štednjaka, dodajte kondenzirano mlijeko i umiješajte. U tome otopite čokoladu uz stalno miješanje. Dodajte rastopljenu želatinu i umiješajte. Smjesu stavite u zdjelu i ostavite da se ohladi (ne u hladnjaku).

7

Ohlađeni preljev (temperatura tijela) prelijte po sredini smrznute torte. Polako ga razmažite tako da se slijeva preko ruba i da dobijete ravnomjernu površinu i rub; po potrebi preljev nožem na rubu torte razmažite prema gore. Stavite tortu na pladanj za torte.

8

Ukrašavanje

Voće očistite, operite i po potrebi narežite. Raspodijelite ga po želji po torti. Tortu do posluživanja stavite na hladno mjesto.

  • Torta se može puniti i zamrznuti i dan ranije. Sljedeći dan potrebno je na tortu pravovremeno staviti preljev i ostaviti je prije posluživanja da se odmrzne.
  • Tortu s voćnim ukrasom možete prilagoditi aktualnoj sezoni, tj. ljeti upotrijebite miješano bobičasto voće.