Flag

Anđeli na štapiću

oko 20 komada
80
Slatka anđeoska lica na štapiću
Recipe Tips
Kekse možete puniti i s kremom od kikirikija.
Recipe Tips
Umjesto anđela možete izrezati i druge motive, npr. snjegoviće.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za kolače
papir za pečenje
Tijesto
250 gpšeničnog brašna
0,5 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
150 gmekog maslaca ili margarina
1 žlicamlijeka
Nadjev
3 žlicemarmelade od marelica
oko 20drvenih štapića
Za ukrašavanje
oko 20oblatni (malih, 5 cm)
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
Dr. Oetker Dekor roza-lila srca
Dr. Oetker Dekor roza kristalići
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Dekor roza kristalići
1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: 180 °C

: 160 °C

2

Tijesto

Brašno u posudi pomiješajte s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije kratko na najmanjoj, a potom na srednjoj brzini izradite tijesto.

3

Nadjev

Na brašnom posutoj radnoj površini izvaljajte polovicu tijesta na debljinu od oko 3 mm. Okruglim kalupom (oko 5 cm) izrežite kekse. Položite polovicu keksi na lim i na sredinu stavite malo marmelade. Položite ostale kekse na to, pritisnite rubove pa ugurajte po jedan štapić. Potom stavite peći.

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kekse zajedno s papirom za pečenje izvucite na radnu ploču i ostavite da se ohlade.

4

Ukrašavanje

Prepolovite oblatne pa ih na poleđini keksa zalijepite šećernim pismom kao krila. Potom ukrasite lica šećernim pismom i ukrasima.

  • Kekse možete puniti i s kremom od kikirikija.
  • Umjesto anđela možete izrezati i druge motive, npr. snjegoviće.