Flag

Beze rolada s kupinama

oko 12 komada
60
Rolada od bezea, tučenog vrhnja i kupina oduševljava svojim slatkim voćnim nadjevom.
Beze rolada je posebno zgodan desert, a k tome i ukusan. U sredini se uglavnom nalazi fini šlag s okusom vanilije ili krema od sira mascarpone s voćnim nadjevom. Osvježavajući desert koji je tijekom ljetnih mjeseci poseban užitak.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Nadjev od kupina
2 listićaDr. Oetker Želatina u listićima
300 gkupina
30 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Beze
6 kombjelanjaka
2 prstohvatasoli
350 gšećera
2 žličicejabučnog octa
1 žlicaDr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
Posipavanje
malošećera u prahu
Nadjev s tučenim vrhnjem
400 mltučenog slatkog vrhnja
1 omotDr. Oetker Instant Želatina Fix
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Nadjev od kupina

Pripremite želatinu prema uputama na omotu. Kupine zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom i ostavite da se lagano krčka oko 3 minute na srednjoj temperaturi. Maknite sa štednjaka i umiješajte želatinu. Ostavite nadjev da se ohladi.

2

Beze

Za beze smjesu mikserom (metlicama) istucite bjelanjke i sol, postupno dodajte šećer i čvrsto istucite. Umiješajte ocat i jestivi škrob i nastavite tući na najvećoj brzini još 2 minute. Beze smjesu ravnomjerno nanesite na papir za pečenje tanko premazan uljem.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute

: 220 °C

: 200 °C


Ostavite beze oko 5 minuta da se hladi na limu za pečenje, potom ga prebacite na papir za pečenje posut šećerom u prahu i oprezno uklonite papir za pečenje na kojemu se biskvit pekao. Ostavite beze da se ohladi.

3

Nadjev od tučenog vrhnja

Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa želatinom fix i vanilin šećerom. Tučeno vrhnje ravnomjerno raspodijelite po bezeu, pritom na stražnjoj dugoj strani ostavite slobodan rub od približno 2 cm. Po tome raspodijelite nadjev od kupina. Namotajte počevši s duge strane i zamotanoj u papir za pečenje.
Zamrzavajte oko 3 sata. 


Roladu oko 20 minuta prije posluživanja izvadite iz zamrzivača.