Flag

Beze torta s breskvama

oko 12 komada
60
Torta od bezea s marelicama i bademima
Recipe Tips
Umjesto breskvi iz kompota možete koristiti 4-5 svježih breskvi. Prije upotrebe ogulite kožicu s breskvi.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Tijesto
100 gmekog maslaca ili margarina
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
2žumanjaka (veličine M)
1jaje (veličine M)
150 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlicemlijeka
Beze masa
2bjelanjaka (veličine M)
1 žličicalimunovog soka
1 prstohvatsoli
125 gšećera u prahu
50 gDr. Oetker Badem listića
Nadjev
6 listićaDr. Oetker Želatina u listićima
1 limenkabreskvi (ocijeđena masa 480 g)
200 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
400 gkrem sira
150 gjogurta
100 gšećera
3 žlicelimunovog soka
6 žlicesoka od naranči
Osim toga
100 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
Za ukrašavanje
50 gDr. Oetker Badem listića
čokoladni ornamenti
matičnjak
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto

U posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite maslac ili margarin. Postupno uz stalno miješanje dodajte šećer, vanilin šećer, sol, dok ne dobijete povezanu masu. Jaje i žumanjak umiješajte na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo te naizmjence s mlijekom u 2 porcije kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto razmažite u kalupu za torte.

3

Beze masa

Od bjelanjaka s limunovim sokom i soli istucite u čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu dok ne dobijete sjajnu masu. Beze masu ravnomjerno raspodijelite po tijestu. Pospite bademima. Gurnite kalup za torte na rešetki u pećnicu.

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 28 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Odvojite kolač od dna kalupa, ali ga ostavite da se ohladi.

4

Za ukrašavanje popržite bademe u tavi dok ne poprime zlatnožutu boju te ih ostavite da se na tanjuru ohlade. Položite podlogu na pladanj za torte i postavite obruč za torte oko nje.

5

Nadjev

Želatinu otopite prema uputi na omotu. Ostavite breskve da se ocijede na cjediljci. Odvojite oko 3 polovice za ukrašavanje. Ostale breskve narežite na komadiće. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Izmiješajte svježi sir, jogurt, šećer, sok od limuna i sok od naranče. Želatinu otopite prema uputi na omotu. 4 žlice mase od svježeg sira izmiješajte s otopljenom želatinom te uz stalno miješanje dodajte u preostalu masu od svježeg sira. Umiješajte šlag i komadiće bresaka. Masu ravnomjerno rasporedite po podlozi. Tortu stavite najmanje 3 sata u hladnjak.

6

Ukrašavanje

Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Polovice bresaka narežite na kriške. Odvojite i skinite obruč za torte te rub torte omažite šlagom. Rub ukrasite bademima. Tortu ukrasite kriškama bresaka, čokoladnim ornamentima i listićima matičnjaka.

  • Umjesto breskvi iz kompota možete koristiti 4-5 svježih breskvi. Prije upotrebe ogulite kožicu s breskvi.