Flag

Borići i snjegovići od bezea

oko 12 komada
40
Blagdanski motivi od beze mase
Recipe Tips
Snjegoviće nakon hlađenja ukrasite gumenim bombonima u obliku vrpci koje ćete im omotati kao šalove i/ili Dr. Oetker šarenim pismom.
Recipe Tips
U dobro zatvorenim kutijama ove kolačiće možete čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za kolače
neštomasnoće
papir za pečenje
Beze masa
2jaja (veličine M)
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
Osim toga
Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena i zelena boja)
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
1

Priprema

Namastite lim za kolače i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 100 °C

: oko 80 °C

2

Beze masa

Od bjelanjaka u posudi mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini istucite jako čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer i aromu pri najvećoj brzini i tucite dok se šećer ne rastopi. Odvojite 1 vrhom punu žlicu snijega od bjelanjaka i obojite bojom za kolače u ružičasto. Preostalu masu od bjelanjaka podijelite na dva dijela. Jednu polovicu obojite zelenom bojom za kolače. Napunite neobojenu masu u vrećicu za ukrašavanje s rupičastim nastavkom (8-10 mm) i naštrcajte snjegoviće (oko 4 cm i visoke oko 5 cm) na lim. Obojenu masu napunite u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom (8-10 mm) i naštrcajte boriće (oko 4 cm i visoke oko 5 cm) na lim. Ružičastu masu od bjelanjaka napunite u malu vrećicu za zamrzavanje, odrežite mali kut i naštrcajte kapice na snjegoviće. Ukrasite snjegoviće i boriće dekorima i stavite ih peći.

: dolje

Vrijeme pečenja: oko 70 Minute


Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite s lima i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

  • Snjegoviće nakon hlađenja ukrasite gumenim bombonima u obliku vrpci koje ćete im omotati kao šalove i/ili Dr. Oetker šarenim pismom.
  • U dobro zatvorenim kutijama ove kolačiće možete čuvati oko 2 tjedna.