Flag

Burek sa sirom i špinatom

oko 11 kriški
105
Kako se priprema burek od dizanog tijesta sa špinatom i sirom? Slojevito dizano tijesto sprema se jako lako uz zajamčen uspjeh.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Tijesto
400 - 450 gbrašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
1 žličicasoli
1 žličicašećera
300 mlmlijeka (toplog)
50 gmargarina (rastopljenog)
Nadjev
500 gšpinata
0,5 žličicesoli
0,5 žličicepapra
300 gzrnatog sira
Za premaz
50 mlulja
Za vrh
1žumanjak
1 žlicaulja
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Tijesto

Prosijte brašno, dodajte kvasac, sol i šećer te promiješajte žlicom. Dodajte mlijeko i rastoProsijte brašno, dodajte kvasac, sol i šećer te promiješajte žlicom. Dodajte mlijeko i rastopljeni margarin i dobro izmijesite. Prekrijte i ostavite prekriveno 35-40 minuta na toplom mjestu.
Kalup namastite margarinom. Uključite pećnicu da se zagrijava na temperaturu navedenu u uputama.pljeni margarin i dobro izmijesite. Prekrijte i ostavite prekriveno 35-40 minuta na toplom mjestu.
Kalup namastite margarinom. Uključite pećnicu da se zagrijava na temperaturu navedenu u uputama.

: 180 °C

: 160 °C

2

Nadjev

Operite špinat i sitno nasjeckajte listove. Posolite ga i protrljajte među dlanovima. Ocijedite višak vode, stavite ga u suhu posudu, dodajte papar i zrnati sir te promiješajte.

3

Oblikovanje i pečenje

Dizano tijesto podijelite na 8 komada jednake veličine. Jedan komad stavite na lagano pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte ga na promjer od 24 cm. Stavite ga u kalup, premažite uljem i rasporedite jedan dio smjese sa špinatom. Redom na isti način razvaljajte svaki komad tijesta i slažite ih jedan na drugi. Gornju koru premažite žumanjkom pomiješanim s uljem te pecite.

Vrijeme pečenja: oko 25 - 30 Minute


Izvadite iz pećnice, nakon 10 minuta izvadite iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje. Narežite i poslužite vruće ili toplo.