Flag

Cheesecake s borovnicama

12 porcija
40
Torta, bez pečenja, s kremom od sira i nadjevom od borovnica
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Podloga za tortu bez pečenja
90 gpiškota (izmrvljenih)
3 žličicemaslaca (otopljenog)
Nadjev od borovnica
1 omotDr. Oetker Želatina mljevena
200 gborovnica (pasiranih)
soka od 1/2 limuna
Krema od sira
1 omotDr. Oetker Želatina mljevena
80 mltekućeg slatkog vrhnja
230 gsvježeg krem sira
250 gjogurta
80 mltekućeg slatkog vrhnja
40 gšećera u prahu (prosijanog)
soka od 1/2 limuna
120 gborovnica
Picture - Dr. Oetker Želatina mljevena
Picture - Dr. Oetker Želatina mljevena
1

Podloga za tortu bez pečenja

Mrvice biskvita pomiješajte s maslacem i stavite u kalup za torte (promjera 20 cm) čije dno prethodno obložite papirom za pečenje. Poravnajte mrvice žlicom. Stavite kalup oko 20 minuta na hladno.

2

Nadjev od borovnica

Želatinu u prahu pripremite prema uputama na omotu. Pasirane borovnice pomiješajte sa šećerom u prahu i sokom od limuna. Zagrijte želatinu i umiješajte. Odvojite 2 žlice voćnog nadjeva i ostavite ga sa strane u vrećici za ukrašavanje. 

3

Krema od sira

Želatinu u prahu pomiješajte s tučenim vrhnjem i ostavite da bubri. Krem sir pomiješajte s jogurtom, tučenim vrhnjem, šećerom u prahu i sokom od limuna. Zagrijte smjesu želatine i tučenog vrhnja i umiješajte.
 
Kremu podijelite na 3 porcije. Dvije porcije kreme pomiješajte s voćnim nadjevom u različite nijanse. Borovnice umiješajte u najtamniju kremu, stavite na ohlađenu podlogu i izravnajte. Na to stavite svjetliju kremu i poravnajte. Po tome stavite bijelu kremu i izravnajte. Voćni nadjev koji ste ostavili sa strane dekorativno uštrcajte u bijelu kremu. Ostavite tortu na hladnom oko 45 minuta. 

4

Ukrašavanje

Tortu od sira prije posluživanja ukrasite borovnicama.