Flag

Čokoladna akvarel torta

8 - 10 komada
60
Torta s prekrasnim akvarel efektom!
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Tijesto
100 gmekog maslaca
250 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
3jaja
1 žlicaruma
neštoarome limuna (npr. tekuća aroma limuna)
1 žličicainstant kave u prahu
50 gčokolade u prahu
200 gbrašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
6 žlicemarmelade od ribiza
Ukrašavanje
250 gmekog maslaca
oko 50 gšećera u prahu
1 pakiranjeDr. Oetker jestive boje za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

2 kalupa za torte (Ø18cm) obložite papirom za pečenje, a rubove premažite uljem. Pripremite vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom (Ø13cm).


Zagrijte pećnicu.

2

Tijesto

Mikserom pjenasto izradite maslac. Malo po malo dodajte šećer, vanilin šećer, jaja, rum, aromu limuna te umiješajte instant kavu u prahu i čokoladu u prahu dok se sastojci ne povežu. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih umiješajte u smjesu kratko na najnižoj brzini.


Tijesto razmažite u pripremljene kalupe i pecite na srednjoj rešetci prethodno zagrijane pećnice.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C


Izvadite biskvite iz pećnice. Kako bi se ohladili, maknite kalupe. Oba biskvita prerežite na 2 dijela.

3

Nadjev

Prvi biskvit stavite na pladanj i potom ga premažite s 2 žlice marmelade od ribiza. Postupak ponavljajte dok svi biskviti ne budu posloženi jedan na drugog.

4

Ukrašavanje

Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer u prahu. Jednu žlicu dobivene kreme obojite žutom, a u 50 g kreme dodajte crvene boje (po želji) kako bi dobili rozu boju kreme. Ostatkom bijele kreme od maslaca premažite cijelu tortu i rub. Žličicom, po torti nasumično razbacajte hrpice žute i roze kreme od maslaca. Sve to pažljivo zagladite špatulom za torte ili čistim ravnalom tako da se boje lagano preliju jedna u drugu. Ostatkom roza kreme od maslaca napunite vrećicu za ukrašavanje i ukrasite tortu.


Do posluživanja ostavite na hladnom.