Flag

Čokoladna torta od kokosa

oko 16 komada
95
Torta s bečkim biskvitom, kokosovim mrvicama i tučenim vrhnjem s dodatkom kakaa
Recipe Tips
Torta se može nadjenuti i spojiti 1 – 2 dana unaprijed.
Recipe Tips
Torta se zajedno s dekoracijom može zamrznuti u kutiji za torte. Potom, najbolje u ambalaži, ostavite da se odmrzava u hladnjaku oko 1 dan.
Recipe Tips
Liker od kokosa možete zamijeniti sokom od naranče ili kakaom.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za torte (Ø 24 cm)
Papir za pečenje
Prsten za torte
Za kalup za torte (Ø 24 cm)
malomasnoće
Biskvit
50 gmaslaca ili margarina
3jaja (veličine M)
2 žlicevruće vode
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
125 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 gkokosovih mrvica
Za natopiti
150 mllikera od kokosa
Krema od čokolade i tučenog vrhnja
500 gtučenog vrhnja za šlag (hladnog)
2 omotaDr. Oetker Instant Želatina Fix
oko 3 žlicekakao praha
20 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Za ukrašavanje
300 gtučenog vrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Instant Želatina Fix
oko 1 žlicakakao praha
20 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
oko 25 gtamne čokolade
malokokosovog brašna
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Namastite podlogu kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Biskvit

Jaja s vrućom vodom u zdjeli mikserom (metlicama) istucite oko 1 minutu na najvećoj brzini u pjenastu smjesu. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i miješajući usipavajte tijekom 1 minute. Nastavite tući smjesu još dvije minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i umiješajte kratko na najnižoj brzini. Umiješajte maslac i 50 g kokosovih mrvica. Tijesto poravnajte u kalupu za torte i pospite preostalim kokosovim mrvicama. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute


Odvojite prsten kalupa za torte, istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, odvojite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Oprezno povucite papir za pečenje. Prerežite biskvit vodoravno dva puta. Donji biskvit stavite na pladanj za ukrašavanje torte i natopite s oko 1/3 likera. Stavite prsten za torte.

4

Krema od čokolade i tučenog vrhnja

Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa želatinom fix i kakaom. Na kraju umiješajte šećer i vanilin šećer. Otprilike polovicu kreme namažite na donji biskvit. Stavite na to drugi biskvit, malo pritisnite i natopite još jednom trećinom likera. Od kreme odvojite dvije žlice, a preostalom kremom namažite biskvit. Reznu površinu gornjeg biskvita natopite i stavite na kremu. Tanko premažite ostatkom kreme i ostavite najmanje 3 sata, najbolje tijekom noći, u hladnjaku.

5

Ukrašavanje

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Tučeno vrhnje, želatinu fix i kakao istucite u čvrstu smjesu. Na kraju kratko umiješajte šećer i vanilin šećer. Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom koji ima otvor u obliku kruga (Ø oko 10 mm) i na rubu torte, počevši s gornje strane prema dolje, izradite red kuglica. Malo ih poravnajte manjom lopaticom. Nanesite sljedeći red kuglica i opet djelomično poravnajte. Nastavite sve dok ne ukrasite cijelu tortu. Preostalo tučeno vrhnje nanesite u krugovima, u obliku kuglica, po površini torte.

6

Nožem naribajte tamnu čokoladu izravno na tortu i pospite kokosovim mrvicama.

  • Torta se može nadjenuti i spojiti 1 – 2 dana unaprijed.
  • Torta se zajedno s dekoracijom može zamrznuti u kutiji za torte. Potom, najbolje u ambalaži, ostavite da se odmrzava u hladnjaku oko 1 dan.
  • Liker od kokosa možete zamijeniti sokom od naranče ili kakaom.