Flag

Čokoladni kolač s karamelom

16 komada
90
Poke Cake s kremom od karamele i čokolade
Recipe Tips
Kolač je posebno sočan ako dovoljno dugo odstoji.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za pečenje/ kalup za nabujke (22 x 28 cm)
neštomasnoće
Tijesto
150 gtamne čokolade
125 gmaslaca ili margarina
125 gšećera (smeđeg)
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
150 gmilerama
150 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omotDr. Oetker Soda bikarbona
Ganache
150 gmliječne čokolade
250 gslatkog vrhnja za šlag
Karamela
175 gšećera
250 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
Za ukrašavanje
krupna sol (cvijet morske soli)
oko 1 žlicazrna kakaa
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Soda bikarbona
1

Priprema

Nasjeckajte tamnu čokoladu i otopite ju na pari, na slaboj temperaturi. Namastite kalup. Pećnicu prethodno zagrijte.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin kremasto izmiješajte u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol, tako da dobijete povezanu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Potom umiješajte čokoladu i mileram. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i sodom i dodajte u tijesto, kratko miješajući na srednjoj brzini. Tijesto istresite u kalup, poravnajte i stavite na rešetku u pećnici.

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Ostavite kolač u kalupu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Ganache

Nasjeckajte čokoladu. Vrhnje zakuhajte u loncu, maknite sa štednjaka. Zatim umiješajte nasjeckanu čokoladu i ostavite da se ohladi.

4

Drškom kuhače izradite puno velikih rupa u kolaču. Prelijte ohlađenom, gustom ganache kremom i ostavite da se stvrdne u hladnjaku.

5

Karamela

Šećer otopite na srednjoj temperaturi u neprianjajućoj tavi i malo prepržite da poprimi smeđu boju. Prelijte vrhnjem, miješajući kuhajte sve dok ne postane gusto i šećer se u potpunosti ne otopi. Ostavite samo kratko da se ohladi, raspodijelite po kremi od čokolade i ostavite da se stvrdne.

6

Ukrašavanje

Prije posluživanja, kolač s rupama pospite solju i zrnima kakaa.

  • Kolač je posebno sočan ako dovoljno dugo odstoji.