Flag

Čupavi kolač s kruškama

oko 14 komada
115
Integralni kolač s nadjevom od kruške i punjenjem od sira
Recipe Tips
Umjesto posnog sira možete upotrijebiti i svježi sir s većim postotkom masnoće i 250 g svježeg zrnatog sira.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Prhko tijesto s kakaom
300 gintegralnog pšeničnog brašna
20 gkakao praha (prosijanog)
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
150 gšećera u prahu (prosijanog)
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
maloDr. Oetker Finesse korica naranče
1 prstohvatsoli
150 gmargarina (hladnog)
1jaje (veličine M)
2 žlicemlijeka
Za posipanje
2 žlicekrušnih mrvica (integralnih)
Voćni nadjev
470 gkruški iz kompota (ocijeđenih)
Punjenje od sira
200 gmargarina (mekog)
180 gšećera u prahu (prosijanog)
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
maloDr. Oetker Finesse korica naranče
3jaja (veličine M)
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom vanilije
500 gsvježeg posnog sira (1%)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
1

Prhko tijesto s kakaom

Integralno brašno pomiješajte s kakaom i praškom za pecivo i stavite na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama izmijesite u tijesto. Omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko ½ sata na hladno.

2

1/3 tijesta razvaljajte u krug (promjera 26 cm) na lagano pobrašnjenoj radnoj površini i stavite tijesto u kalup za torte čije je dno obloženo papirom za pečenje. Stavite kalup na rešetku u sredinu prethodno zgrijane pećnice i ispecite prhko tijesto.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

: 170 °C

: 150 °C

3

Za posipanje

1/3 preostalog tijesta oblikujte u valjak, stavite u ohlađeni kalup za torte i utisnite uz rub obruča. Dno prhkog tijesta pospite integralnim mrvicama i nadjenite kruškama iz kompota.

4

Punjenje od sira

Maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i koricom naranče mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte. Pojedinačno umiješajte jaja. Kratko umiješajte puding u prahu s posnim sirom. Smjesu stavite u kalup i poravnajte.

5

Ostatak tijesta natrgajte na komade i stavite na punjenje od sira.

6

Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zgrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute

: 150 °C

: 130 °C

  • Umjesto posnog sira možete upotrijebiti i svježi sir s većim postotkom masnoće i 250 g svježeg zrnatog sira.