Flag

Divovski uskrsni kolač

oko 20 komada
80
Neodoljivi, šareni, prhki kolač koji privlači sve poglede
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za prhko tijesto
250 gglatkog brašna
50 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
3 kapiarome gorkog badema
150 gmaslaca (hladnog)
1žumanjak (veličine M)
1 žlicahladne vode
Za premazivanje
1bjelanjak (veličine M)
Za šareni šećerni preljev
150 gšećera u prahu
oko 3 žlicevruće vode
1 pakiranjeDr. Oetker jestive boje za kolače
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Dekor roza kristalići
maloDr. Oetker Dekor mix perle soft
Picture - Dr. Oetker Dekor roza kristalići
1

Za prhko tijesto

Za izradu tijesta prosijajte brašno po radnoj površini. Dodajte preostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Zamotajte ga u foliju za čuvanje svježine i stavite oko 40 min. na hladno.

2

Polovicu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u krug promjera 26 cm i stavite u okrugli kalup promjera 26 cm koji prethodno namastite i pospite brašnom.

3

Za premazivanje

Pjenasto istucite bjelanjak i premažite tijesto tako da rub širine 1 cm ostane slobodan.

4

Razvaljajte preostalo tijesto, narežite ga na trake širine oko 1 cm i posložite karirani uzorak. Preostalo tijesto stavite kao rub širine 1 cm. Kalup stavite peći na srednju rešetku u prethodno zagrijanu pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

: 180 °C

: 160 °C

5

Za ukrašavanje

Za šećerni preljev pomiješajte šećer u prahu s vodom i podijelite na 4 dijela. Obojite jestivim bojama i stavite u vrećice za štrcanje. Ispunite karo uzorak šećernim preljevom i ukrasite dekorima za ukrašavanje.