Flag

Doboš torta

oko 16 komada
70
Omiljeni klasik s posebnim biskvitnim listovima i nadjevom od čokolade
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Biskvit
6jaja (veličine M)
170 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
150 gglatkog brašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Za karameliziranje
200 gšećera
Nadjev
250 gmaslaca
200 gšećera u prahu (prosijanog)
30 gkakao praha (prosijanog)
1žumanjak (veličine M)
200 gčokolade (omekšane)
maloarome ruma
Za ukrašavanje
50 gDr. Oetker Ribana tamna čokolada
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Biskvit

Jaja sa šećerom i vanilin šećerom ručnim mikserom (metlicama) kremasto istucite. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte u smjesu i umiješajte kuhačom. 4 žlice smjese namažite u krug (Ø 24 cm) na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


Lim stavite u donju polovicu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute

: 200 °C

: 180 °C

2

Ponovite taj postupak šest puta.

3

Karameliziranje

Miješajući zagrijte šećer i karamelizirajte ga sve dok ne poprimi zlatno-žutu boju. Karamelu namašćenim nožem namažite na pladanj za torte i namašćenim nožem odmah izrežite 12 komada jednake veličine.

4

Nadjev

Maslac pjenasto istucite ručnim mikserom (metlicama). Dodajte postupno ostale sastojke. Listove spojite s 2/3 kreme i završite kremom. Dio preostale kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku manje zvijezde; malo kreme ostavite sa strane za premazivanje ruba.

5

Tortu podijelite na 12 komada i na svaki komad nanesite kremu u obliku spirale. Rub torte ukrasite kremom i pospite ribanom čokoladom. Glazirane komade karamele stavite ukoso na spiralno nanesenu kremu.