Flag

Drip - Cake tortice

oko 25 komada
70
Ukusne hrskavo - čokoladne tortice
Recipe Tips
Na limu za pečenje najbolje je peći kekse u samo jednoj veličini jer će se na taj način ravnomjerno ispeći.
Recipe Tips
Otopljenu čokoladu možete staviti i u malu vrećicu za zamrzavanje. Vrećicu zatvorite, odrežite mali vrh i ukrasite kekse.
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenim limenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
200 gpšeničnog brašna
0,5 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gDr. Oetker Badema mljevenih
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
aroma badema (1 žličica tekuće arome)
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
100 gmekog maslaca ili margarina
1 žlicamlijeka
Ukrašavanje
oko 100 gtamne čokolade
Dr. Oetker Šarene mrvice
Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft
Dr. Oetker Dekor božićna drvca
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Šarene mrvice
1

Priprema

Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

: oko 200 °C

: oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (metlicama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite u glatko tijesto. Ako se tijesto lijepi, stavite ga kratko na hladno.


Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte na debljinu od ½ cm. Izrežite oko 25 okruglih keksa u 3 različite veličine (Ø npr. 2,5 cm, 3 cm, 4 cm). Stavite na lim za pečenje i pecite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute


Kekse s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Tamnu čokoladu otopite. Pažljivo stavite otopljenu čokoladu žličicom na velike kekse tako da kapljice čokolade kapaju s ruba. Na to stavite kekse srednje veličine i također ukrasite čokoladom. Na kraju stavite male kekse. Po želji pospite zvjezdicama i dekorima prije nego što se glazura stvrdne.


Ukoliko nemate modlice, tijesto možete podijeliti na 3 dijela. Oblikovati 3 valjka različitih debljina i svaki narezati na 25 dijelova jednake veličine. Potom oblikovati kuglice, spljoštiti ih na limu i ispeći.

  • Na limu za pečenje najbolje je peći kekse u samo jednoj veličini jer će se na taj način ravnomjerno ispeći.
  • Otopljenu čokoladu možete staviti i u malu vrećicu za zamrzavanje. Vrećicu zatvorite, odrežite mali vrh i ukrasite kekse.
  • Keksi se u dobro zatvorenim limenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna.