COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Džem od jagoda s rose vinom

Za najdražu baku

5 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džem od jagoda s rose vinom

Sastojci:

800 g jagoda (izvagati pripremljene)
200 ml vina rose
1 omot Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1
500 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Jagode operite, očistite, narežite na kockice i izvažite 800 g. Izmjerite 200 ml rose vina.

2

Postupak

Voće i vino stavite u veliki lonac. Džemfix Extra najprije promiješajte s 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i vino te dobro promiješajte. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu