Pripremite jedan lim za pečenje i 4 lista papira za pečenje. Na svakom papiru nacrtajte po dva kruga Ø 20 cm. Pripremite vrećicu za ukrašavanje s ravnim nastavkom (Ø 10 mm). Prethodno zagrijte pećnicu:
: oko 200 °C
: oko 180 °C
Mikserom pjenasto umutite jaja, šećer i aromu vanilije dok ne postane bijelo. Dodajte brašno (rukom umiješajte). Kalup za pečenje obložite jednim od pripremljenih papira za pečenje. Dobivenim tijestom punite vrećicu za ukrašavanje i spiralno ispunite 2 nacrtana kruga na papiru. Pecite na srednjoj razini prethodno zagrijane pećnice oko 5-6 minuta.
: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 5 - 6 Minute
: oko 200 °C
: oko 180 °C
Pečeni biskvit izvadite iz pećnice, izvadite ga na rešetku za kolače, odvojite papir za pečenje i ostavite da se ohladi. Ponovite postupak dok svih 8 biskvita ne bude pečeno.
Čokoladu za ukrašavanje otopite u vodenoj kupelji. Izlijte na plastičnu podlogu i ravnomjerno razmažite na veličinu od 24 x 18 cm. Prije nego se čokolada sasvim stegne, nožem ju režite od šire strane na trake širine 2 cm. Trake prerežite još jednom po sredini. Prekrijte prozirnom folijom i pritisnite daskom za rezanje, a zatim stavite u frižider i pustite da se stisnu do kraja.
Čokoladu za nadjev otopite u vodenoj kupelji. Vrhnje kratko zagrijte u tavi i dodajte ga istopljenoj čokoladi i pomiješajte. U slučaju da je smjesa previše tekuća, ostavite ju kratko u frižideru. Ostavite 2 žlice smjese sa strane za rub torte.
Prvi biskvit stavite na pladanj i premažite nadjevom. Ponavljajte postupak dok sve biskvite ne posložite jedan na drugi. Gornji biskvit ne premazujte.
Za preljev otopite čokoladu, maslac i vodu u vodenoj kupelji i time prelijte gornji biskvit. Tortu ostavite oko 30 minuta na hladnome.
Rub torte premažite ostatkom nadjeva (kojeg ste sačuvali) te okolo zalijepite trake od čokolade.
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
preparation:85 oko 8 - 10 komada