Flag

Grčki kolač od oraha

oko 25 komada
20
Grčki kolač od oraha za sve prigode
Recipe Tips
Komade kolača ukrasite polovicama oraha.
Recipe Tips
U Grčkoj se kolač jede još slađi; u tom slučaju upotrijebite 30 g meda više.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Tijesto
200 gmekog maslaca
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
1 žličicacimeta
6jaja
240 gbrašna
3 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
0,8 dlmlijeka
300 gmljevenih oraha
160 gkrušnih mrvica
Preljev
200 gšećera
80 gmeda
2,4 dlvode
3 žlicelikera od anisa
1 žlicasoka od 1 limuna
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i stavite obruč za pečenje (30 x 40 cm). Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto

Pjenasto izmiješajte maslac. Postupno dodajte šećer, vanilin šećer, ribanu koricu limuna i cimet i nastavite miješati sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Pojedinačno dodajte jaja i mikserom umiješajte svako na najvišoj brzini. Brašno, prašak za pecivo i mlijeko dodajte u smjesu u dva navrata i kratko umiješajte mikserom. Dodajte orahe i krušne mrvice te lagano umiješajte. Tijesto izlijte u obruč za pečenje i poravnajte.


Pecite u donjoj polovici pećnice oko 30 minuta.

: oko 180 °C

: oko 160 °C


Kolač narežite na kvadrate veličine 7 x 7 cm.

3

Preljev

Šećer, med, vodu, liker od anisa i sok od limuna zagrijte u tavi i kuhajte 5 minuta. Još vruće pecivo natopite preljevom i ostavite da se hladi u kalupu.

  • Komade kolača ukrasite polovicama oraha.
  • U Grčkoj se kolač jede još slađi; u tom slučaju upotrijebite 30 g meda više.