Jestive bojice

Keksi u obliku bojica za male školarce. Idealno za povratak u školske klupe ili motivaciju za školarce tijekom godine

oko 12 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Jestive bojice

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje

Tijesto:

300 g pšeničnog brašna
125 g šećera u prahu
100 g mekog maslaca
40 g milerama (ili kiselog vrhnja)
1 jaje (veličine M)
1 prstohvat soli
malo Dr. Oetker Finesse korica limuna
nešto Dr. Oetker Aroma vanilije

Osim toga:

Dr. Oetker jestive boje za kolače

preparation

Priprema

1

Tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (nastavkom za tijesto) miješajte najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Odvojite oko 1/3 tijesta i raspodijelite ga na 4 porcije. Svaki komad tijesta obojite jestivom bojom, npr. crvenom, zelenom, žutom ili plavom. Sve komade tijesta ostavite prekrivene najmanje 30 minuta da odstoje u hladnjaku.

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

3

Svaki obojeni komad tijesta razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u valjak dužine približno 52 cm i prerežite na 3 jednaka komada. Svijetlo tijesto prepolovite i svaku polovicu tijesta razvaljajte u pravokutnik (oko 30 x 17 cm). Svaki pravokutnik narežite na 6 manjih pravokutnika (17 x 5 cm). Sada po jedan šareni valjak stavite uz uzdužnu stranu pravokutnika tako da na kraćoj strani malo strše i izgledaju poput šarenih bojica te omotajte svijetlim tijestom (slika 1). Valjke stavite na lim za pečenje tako da je mjesto spoja okrenuto prema dolje i pecite.
 

Vrijeme pečenja: oko 17 Minute

Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

4

Šarene vrhove („mine bojica“) keksa „našiljite“ pomoću nožića.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje