Flag

Kardamom kolačići s pudingom od vanilije

oko 15 komada
55
Nadjeveni kolačići od dizanog tijesta s okusom vanilije i kardamoma
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
Papir za pečenje
Dizano tijesto
175 mlmlijeka
75 gmaslaca ili margarina
500 gpšeničnog brašna
0,5 kockicesvježeg kvasca
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
0,5 žličicemljevenog kardamoma
1 prstohvatsoli
2jaja (veličine M)
Za premazivanje
50 gmekog maslaca
Nadjev
0,5 omotaDr. Oetker Galetta puding vanilija
250 mlmlijeka
Osim toga
50 gmaslaca
maloDr. Oetker Cimet šećer
1 prstohvatmljevenog kardamoma
Picture - Dr. Oetker Galetta puding vanilija
1

Priprema

Za tijesto zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno stavite u posudu i preko njega razmrvite kvasac. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te sve zajedno mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj brzini, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

3

Premazivanje

Picture - Kolačići s kardamomom sl.1

Tijesto na laganoj pobrašnjenoj radnoj površini još jednom dobro izmijesite i oblikujte u valjak. Valjak razvaljajte na pravokutnik (45 x 60 cm). Jednu polovicu tijesta (45 x 30 cm) premažite maslacem. Preko te polovice tijesta preklopite drugu polovicu. Tijesto narežite na približno 15 traka (3 x 30 cm). Od traka oblikujte čvorove tako da u sredini ostane veća rupa (slika 1) i stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 200 °C

: oko 180 °C

4

Nadjev

Kremu pripremite s mlijekom prema uputama na omotu i punite rupe tijesta. Ostavite kolačiće još jednom da se dižu, sve dok se vidno ne povećaju. Potom ih pecite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 12 - 15 Minute

5

Otopite maslac. Pomiješajte šećer s cimetomi kardamomom. Kolačiće s limom za pečenje stavite na kuhinjsku rešetku i premažite tekućim maslacem. Odmah pospite mješavinom šećera. Ostavite da se ohlade ili uživajte u njima dok su još mlaki.