COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Kardamom kolačići s pudingom od vanilije

Nadjeveni kolačići od dizanog tijesta s okusom vanilije i kardamoma

15 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kardamom kolačići s pudingom od vanilije

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje

Dizano tijesto:

175 ml mlijeka
75 g maslaca ili margarina
500 g pšeničnog brašna
0,5 kockice svježeg kvasca
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
0,5 žličice mljevenog kardamoma
1 prstohvat soli
2 jaja (veličine M)

Za premazivanje:

50 g mekog maslaca

Nadjev:

0,5 omota Dr. Oetker Galetta puding vanilija
250 ml mlijeka

Osim toga:

50 g maslaca
malo Dr. Oetker Cimet šećer
1 prstohvat mljevenog kardamoma

preparation

Priprema

1

Priprema

Za tijesto zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno stavite u posudu i preko njega razmrvite kvasac. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te sve zajedno mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj brzini, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

3

Premazivanje

Tijesto na laganoj pobrašnjenoj radnoj površini još jednom dobro izmijesite i oblikujte u valjak. Valjak razvaljajte na pravokutnik (45 x 60 cm). Jednu polovicu tijesta (45 x 30 cm) premažite maslacem. Preko te polovice tijesta preklopite drugu polovicu. Tijesto narežite na približno 15 traka (3 x 30 cm). Od traka oblikujte čvorove tako da u sredini ostane veća rupa (slika 1) i stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

4

Nadjev

Kremu pripremite s mlijekom prema uputama na omotu i punite rupe tijesta. Ostavite kolačiće još jednom da se dižu, sve dok se vidno ne povećaju. Potom ih pecite.

Groove/Height: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 12 - 15 Minuta

5

Otopite maslac. Pomiješajte šećer s cimetomi kardamomom. Kolačiće s limom za pečenje stavite na kuhinjsku rešetku i premažite tekućim maslacem. Odmah pospite mješavinom šećera. Ostavite da se ohlade ili uživajte u njima dok su još mlaki.

Pecivo se može zamrznuti.