Flag

Keksići s lješnjacima

oko 80 komada
40
Ovi hrskavi blagdanski keksi spadaju u tradicionalne kekse koji su gotovi u tren oka.
Recipe Tips
Keksi se mogu čuvati oko 2 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Tijesto s lješnjacima
2jaja (veličine M)
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 vrh nožamljevenog cimeta
200 gDr. Oetker Lješnjak krokant
75 gpšeničnog brašna
Osim toga
oko 150 gcijelih lješnjaka
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 150 °C

: oko 130 °C

2

Tijesto

Jaja sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom stavite u posudu i mikserom (metlicama) miješajte 3 minute na najvećoj brzini. Lješnjake i brašno stavite na smjesu s jajima i kratko umiješajte. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (promjera 10 mm). Ištrcajte male porcije na lim za pečenje, u sredinu stavite  po jedan lješnjak i pecite.
 

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Kekse s lješnjacima zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

  • Keksi se mogu čuvati oko 2 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.