Flag

Kocke s jagodama i panna cottom

oko 25 komada
80
Voćni zalogajčići s panna cottom, limetom i jagodama
Recipe Tips
Kocke možete pripremiti i na limu s okvirom za pečenje (25 x 25 cm). Lim obložite papirom za pečenje i izvana presavijte rub tako da tijesto ne može iscuriti.
Recipe Tips
Kocke možete pripremiti 2 dana unaprijed.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kvadratni kalup za pečenje i posluživanje (25 x 25 cm)
malomasnoće
Krema panna cotta
1neprskana limeta
8 listićaDr. Oetker Želatina u listićima
600 gslatkog vrhnja za šlag
1 prstohvatsoli
80 gšećera
500 gjogurta (3,5% masnoće)
Tijesto ''Sve-u-1''
100 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gmekog maslaca ili margarina
3jaja (veličine M)
Pire od jagoda
1 kgjagoda
4 žlicesoka od limete (od otprilike 2 limete)
3 omotaDr. Oetker Preljev za torte s okusom jagode
100 gšećera
Za ukrašavanje
50 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
1neprskana limeta
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte s okusom jagode
1

Krema panna cotta

Limetu operite vrućom vodom, osušite, tanko ogulite pa koricu narežite na fine rezance. Namočite želatinu prema uputi na omotu. Slatko vrhnje kuhajte sa solju i koricom limete otprilike 5 min. uz povremeno miješanje. Umiješajte šećer. Skinite vrhnje sa štednjaka, u njemu uz stalno miješanje otopite želatinu, uspite u posudu i ostavite da se ohladi.

2

Namastite dno kalupa. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

3

Tijesto sve-u-1

U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke te od svega mikserom (metlicama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto poravnajte u kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.

4

Ohlađeno, još tekuće vrhnje propustite kroz cjediljku, pa umiješajte jogurt. Kad se masa počne stezati, glatko ju razmažite po podlozi i čuvajte najmanje 3 sata (najbolje preko noći) u hladnjaku.

5

Operite i očistite jagode. Na kremu položite 25 malih jagoda tako da se na svakom komadu nalazi po jedna jagoda.

6

Pire od jagoda

Od ostalih jagoda napravite pire i izvažite 750 g, eventualno dodajte malo vode. Umiješajte sok od limete. U velikom loncu izmiješajte preljev za torte sa šećerom. Onda dodajte pire od jagoda i izmiješajte. Masu zakuhajte uz stalno miješanje i rasporedite po podlozi. Tortu stavite najmanje 1 sat u hladnjak.

7

Ukrašavanje

Nožem odvojite obruč za torte pa ga skinite. Od kuvertire nožem za guljenje povrća napravite strugotine i rasporedite po kolaču. Limete operite vrućom vodom, osušite, tanko ogulite i koricu narežite na tanke rezance ili nastružite nožem za struganje. Ukrasite tortu rezancima limete.

  • Kocke možete pripremiti i na limu s okvirom za pečenje (25 x 25 cm). Lim obložite papirom za pečenje i izvana presavijte rub tako da tijesto ne može iscuriti.
  • Kocke možete pripremiti 2 dana unaprijed.