COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Kocke s jagodama i panna cottom

Voćni zalogajčići s panna cottom, limetom i jagodama

oko 25 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kocke s jagodama i panna cottom

Za kvadratni kalup za pečenje i posluživanje (25 x 25 cm):

malo masnoće

Krema panna cotta:

1 neprskana limeta
8 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
600 g slatkog vrhnja za šlag
1 prstohvat soli
80 g šećera
500 g jogurta (3,5% masnoće)

Tijesto ''Sve-u-1'':

100 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g mekog maslaca ili margarina
3 jaja (veličine M)

Pire od jagoda:

1 kg jagoda
4 žlice soka od limete (od otprilike 2 limete)
3 omota Dr. Oetker Preljev za torte s okusom jagode
100 g šećera

Za ukrašavanje:

50 g Dr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
1 neprskana limeta

preparation

Priprema

1

Krema panna cotta

Limetu operite vrućom vodom, osušite, tanko ogulite pa koricu narežite na fine rezance. Namočite želatinu prema uputi na omotu. Slatko vrhnje kuhajte sa solju i koricom limete otprilike 5 min. uz povremeno miješanje. Umiješajte šećer. Skinite vrhnje sa štednjaka, u njemu uz stalno miješanje otopite želatinu, uspite u posudu i ostavite da se ohladi.

2

Namastite dno kalupa. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Tijesto sve-u-1

U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke te od svega mikserom (metlicama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto poravnajte u kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.

4

Ohlađeno, još tekuće vrhnje propustite kroz cjediljku, pa umiješajte jogurt. Kad se masa počne stezati, glatko ju razmažite po podlozi i čuvajte najmanje 3 sata (najbolje preko noći) u hladnjaku.

5

Operite i očistite jagode. Na kremu položite 25 malih jagoda tako da se na svakom komadu nalazi po jedna jagoda.

6

Pire od jagoda

Od ostalih jagoda napravite pire i izvažite 750 g, eventualno dodajte malo vode. Umiješajte sok od limete. U velikom loncu izmiješajte preljev za torte sa šećerom. Onda dodajte pire od jagoda i izmiješajte. Masu zakuhajte uz stalno miješanje i rasporedite po podlozi. Tortu stavite najmanje 1 sat u hladnjak.

7

Ukrašavanje

Nožem odvojite obruč za torte pa ga skinite. Od kuvertire nožem za guljenje povrća napravite strugotine i rasporedite po kolaču. Limete operite vrućom vodom, osušite, tanko ogulite i koricu narežite na tanke rezance ili nastružite nožem za struganje. Ukrasite tortu rezancima limete.