COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Kolač od kruške s bezeom

Pita s pokrovom od bezea

16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač od kruške s bezeom

Tijesto:

250 g mekog maslaca
150 g šećera (smeđeg)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 razom puna žličica mljevenog cimeta
1 razom puna žličica mljevenog đumbira
malo mljevenog muškatnog oraščića
4 žumanjaka (veličine M)
400 g glatkog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
0,5 žličice Dr. Oetker Soda bikarbona
100 ml javorovog sirupa
0,25 l mlaćenice
500 g krušaka (oguljenih, bez koštica, narezanih na sitne kocke)
1 žlica soka od 1 limuna

Pokrov od bezea:

4 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
100 g šećera u prahu (prosijanog)

preparation

Priprema

1

Tijesto

Maslac sa šećerom, vanilin šećerom, koricom naranče, cimetom, đumbirom i muškatnim oraščićem mikserom (metlicama) izmiješajte u kremastu smjesu. Pojedinačno dodajte žumanjke. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pospite preko smjese te kuhačom umiješajte javorov sirup i mlaćenicu. Komadiće kruške poprskajte sokom od limuna i umiješajte u tijesto.

2

Smjesu izlijte u kalup za pitu (ø 30 cm), koji prethodno treba namastiti i posuti brašnom te zatim smjesu u kalupu poravnajte

3

Stavite kalup na rešetku na donju polovicu pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

4

Pokrov od bezea

Za beze istucite bjelanjke sa soli. Dodajte šećer u prahu i istucite u čvrsti snijeg. Beze smjesu raspodijelite po kolaču i žličicom izradite mala udubljenja.

5

Stavite kalup na rešetku na donju polovicu pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

6

Ostavite kolač u kalupu da se ohladi.