za ovaj recept Kolač sa srcem
Četvrtasti kalup za kolače (11 x 25 cm) | |
kalup za izrezivanje srca (ø 5 cm) |
100 g | mekog maslaca |
100 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
2 | jaja (veličine M) |
200 g | glatkog brašna |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
2 žlice | mlijeka |
malo | Dr. Oetker Crvena boja za kolače |
200 g | mekog maslaca |
150 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korica naranče |
1 prstohvat | soli |
3 | jaja (veličine M) |
300 g | glatkog brašna |
3 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
5 žlice | mlijeka |
oko 100 g | šećera u prahu |
2 žlice | soka od limuna |
malo | Dr. Oetker Crvena boja za kolače |
malo | Dr. Oetker Dekor roza kristalići (ili Dr.Oetker Dekor Sweet rose) |
Mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Pojedinačno umiješajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte preko toga i zajedno s mlijekom umiješajte kuhačom. Smjesu jestivom bojom obojite do željene nijanse ružičaste i stavite smjesu u četvrtast namašćen, pobrašnjen kalup (11 x 25 cm).
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Ostavite ružičasti kolač da se malo ohladi u kalupu, zatim ga istresite, okrenite i ostavite da se ohladi. Očistite četvrtasti kalup i ponovno ga namastite i pobrašnite.
Od ružičastog kolača tanko odrežite oba kraja. Narežite kolač na ploške približne debljine 1,5 cm i izrezujte srca (ø 5 cm).
Za svijetlu smjesu mikserom (metlicama) pjenasto izmijesite maslac sa šećerom, koricom naranče i soli. Pojedinačno umiješajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i zajedno s mlijekom umiješajte kuhačom. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje bez nastavka te desno i lijevo istisnite trake u kalup.
Stavite srca zgusnuto na tijesto, vrhom okrenutim prema dolje, i oprezno utisnite; pritom na kratkim stranama ostaviti oko 1 cm slobodno.
Preostalu svijetlu smjesu nanesite desno i lijevo od srca i na srca i oprezno poravnajte.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Vrijeme pečenja: oko 45 Minute
Prije nego što izvadite kolač, ostavite ga da se hladi oko 10 minuta u kalupu.
Pomiješajte šećer u prahu i sok od limuna u gustu smjesu i jestivom bojom obojite do željene nijanse. Premažite kolač i po želji ga ukrasite ukrasima za posipavanje.
Kolač se bez ukrasa može zamrznuti.
Ostaci ružičastog kolača mogu se iskoristiti za Cake Pops.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
Odbijanje
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
Odbijanje