Flag

Kolač sa srcem

oko 15 komada
40
Ovaj sočan kolač za Valentinovo iznenadit će vas prilikom rezanja ružičastim srcem.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Potrebno
Četvrtasti kalup za kolače
kalup za izrezivanje srca (ø 5 cm)
Ružičasta smjesa
100 gmekog maslaca
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2jaja (veličine M)
200 gglatkog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlicemlijeka
maloDr. Oetker Crvena boja za kolače
Svijetla smjesa
200 gmekog maslaca
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korica naranče
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
300 gglatkog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
5 žlicemlijeka
Ukrašavanje
oko 100 gšećera u prahu
2 žlicesoka od limuna
maloDr. Oetker Crvena boja za kolače
maloDr. Oetker Dekor roza kristalići (ili Dr.Oetker Dekor Sweet rose)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Crvena boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Crvena boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Dekor roza kristalići (ili Dr.Oetker Dekor Sweet rose)
1

Ružičasta smjesa

Mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Pojedinačno umiješajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte preko toga i zajedno s mlijekom umiješajte kuhačom. Smjesu jestivom bojom obojite do željene nijanse ružičaste i stavite smjesu u četvrtast namašćen, pobrašnjen kalup (11 x 25 cm).

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

: 180 °C

: 160 °C


Ostavite ružičasti kolač da se malo ohladi u kalupu, zatim ga istresite, okrenite i ostavite da se ohladi. Očistite četvrtasti kalup i ponovno ga namastite i pobrašnite.

2

Od ružičastog kolača tanko odrežite oba kraja. Narežite kolač na ploške približne debljine 1,5 cm i izrezujte srca (ø 5 cm).

3

Svijetla smjesa

Za svijetlu smjesu mikserom (metlicama) pjenasto izmijesite maslac sa šećerom, koricom naranče i soli. Pojedinačno umiješajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i zajedno s mlijekom umiješajte kuhačom. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje bez nastavka te desno i lijevo istisnite trake u kalup.

4

Stavite srca zgusnuto na tijesto, vrhom okrenutim prema dolje, i oprezno utisnite; pritom na kratkim stranama ostaviti oko 1 cm slobodno.

5

Preostalu svijetlu smjesu nanesite desno i lijevo od srca i na srca i oprezno poravnajte.
 

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute

: 180 °C

: 160 °C


Prije nego što izvadite kolač, ostavite ga da se hladi oko 10 minuta u kalupu.

6

Ukrašavanje

Pomiješajte šećer u prahu i sok od limuna u gustu smjesu i jestivom bojom obojite do željene nijanse. Premažite kolač i po želji ga ukrasite ukrasima za posipavanje.