Flag

Krafne s jabukom i cimetom

oko 12 komada
40
Omiljeno pecivo od dizanog s jabukom i šećerom pomiješanim s cimetom.
Recipe Tips
Krafne su najbolje dok su tople!
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Dizano tijesto
350 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
2 žliceulja npr. suncokretovog ulja
1 prstohvatsoli
40 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
200 mlmlake vode
Nadjev od jabuka
200 gjabuka (približno 1 velika jabuka)
Osim toga
ulje za prženje
oko 75 gšećera
1 žličicacimeta
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Dizano tijesto

Prospite brašno u zdjelu i dobro pomiješajte s instant kvascem. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini. Držite tijesto na toplom mjestu tako dugo dok se vidno ne poveća.

2

Priprema

Masnoću za prženje zagrijte u posudi ili u fritezi na temperaturu od približno 175 °C, tako da se oko drške drvene kuhače uronjene u masnoću počnu stvarati mjehurići. 

3

Nadjev

Tijesto podijelite približno na 12 porcija jednake veličine i na lagano pobrašnjenoj radnoj površini malo spljoštite. Jabuku ogulite, podijelite na četiri komada i svaku četvrtinu narežite na 3 jednako velika komada. Po jedan komad jabuke omotajte komadom tijesta, tijesto dobro pritisnite i oblikujte kuglicu. Stavite krafne u porcijama u vruću masnoću za prženje, ispecite do svijetlosmeđe boje i ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru. Pomiješajte šećer s cimetom i uvaljajte krafne u smjesu.

  • Krafne su najbolje dok su tople!