Flag

Krema od jagoda

oko 8 porcija
60
Uz ovaj recept možete jednostavno pripremiti voćnu, ukusnu kremu od jagoda bez želatine.
Recipe Tips
Umjesto jagoda možete koristiti i maline.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Krema od jagoda
500 gjagoda
50 gšećera
4 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
4 omotaDr. Oetker Kremfixa
2 žlicelimunovog soka
300 gjogurta
500 gsira Mascarpone
Za ukrašavanje
malopistacije
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema umaka od jagoda

Jagode operite, očistite i prepolovite. Odvojite 8 polovica jagoda za ukrašavanje. Preostale jagode propasirajte sa šećerom, 2 pakiranja vanilin šećera, 2 pakiranja Kremfixa i limunovim sokom. Odvojite 8 žlica umaka od jagoda za ukras.

2

Priprema kreme od jagoda

Jogurt, 2 pakiranja vanilin šećera, 2 pakiranja Kremfixa i mascarpone stavite u zdjelu i miješajte pjenjačom dok smjesa ne postane homogena. Kremu podijelite u dvije zdjelice. U jednu polovicu dodajte 4 žlice umaka od jagoda tako da krema bude svijetloružičasta. Preko ostatka kreme prelijte ostatak umaka od jagoda da dobije intenzivnu ružičastu nijansu.

3

Slaganje kreme

U čaše naizmjenično ulijevajte svijetlo ružičastu i ružičastu kremu. Na vrh stavite preostali umak od jagoda kao zadnji sloj. Kremu od jagoda stavite u hladnjak na najmanje 1 sat. Ukrasite kreme preostalim narezanim jagodam. Pospite s malo pistacija i poslužite.

  • Umjesto jagoda možete koristiti i maline.