Flag

Kruh s bananama

oko 15 komada
85
Sočan kruh s bananama i kandiranim đumbirom, pripremljeno brzo i jednostavno u četvrtastom kalupu
Recipe Tips
Kolač se može pripremiti i dan ranije. 
Recipe Tips
U tijesto umjesto đumbira možete staviti i 1 žličicu mljevenog cimeta. 
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Tijesto
zrele banane (oko 400 g, izvagano pripremljeno)
300 gpšeničnog brašna
80 gmekog maslaca ili margarina
200 gšećera
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
50 gkandiranog đumbira
0,5 razom pune žličicesoli
2jaja (veličine M)
Za četvrtast kalup za kolače (25 x 11 cm)
malomasnoće
malopšeničnog brašna
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Banane narežite na manje ploške ili grubo zgnječite. Đumbir narežite na manje komade. Četvrtasti kalup namastite i pospite brašnom. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini oko dvije minute. Stavite tijesto u četvrtasti kalup i poravnajte ga. Stavite kalup na rešetku u pećnicu. 

Vrijeme pečenja: oko 65 Minute


Kolač ostavite da stoji oko 10 minuta u kalupu na kuhinjskoj rešetki, potom ga izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

  • Kolač se može pripremiti i dan ranije. 
  • U tijesto umjesto đumbira možete staviti i 1 žličicu mljevenog cimeta.