COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Kruh s bananama

Sočan kruh s bananama i kandiranim đumbirom, pripremljeno brzo i jednostavno u četvrtastom kalupu

oko 15 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kruh s bananama

Tijesto:

zrele banane (oko 400 g, izvagano pripremljeno)
300 g pšeničnog brašna
80 g mekog maslaca ili margarina
200 g šećera
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
50 g kandiranog đumbira
0,5 razom pune žličice soli
2 jaja (veličine M)

Za četvrtast kalup za kolače (25 x 11 cm):

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

preparation

Priprema

1

Priprema

Banane narežite na manje ploške ili grubo zgnječite. Đumbir narežite na manje komade. Četvrtasti kalup namastite i pospite brašnom. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini oko dvije minute. Stavite tijesto u četvrtasti kalup i poravnajte ga. Stavite kalup na rešetku u pećnicu. 

Vrijeme pečenja: oko 65 Minuta

Kolač ostavite da stoji oko 10 minuta u kalupu na kuhinjskoj rešetki, potom ga izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.