Flag

Maštoviti čokoladni prutići

oko 20 komada
40
Čokoladni prutići kao idealno platno za sve kreativce
Recipe Tips
Umjesto tamne čokolade možete upotrijebiti i mliječnu čokoladu.
Recipe Tips
Čokolada se na hladnom mjestu može čuvati oko 3 tjedna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
150 gtamne čokolade
150 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
Ukrašavanje
3Spekulatius keksa (oko 30 g)
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače (npr. kuglice)
50 gDr. Oetker Badem štapići
Dr. Oetker Dekor pahuljice
Dr. Oetker Dekor božićna drvca
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Osim toga
papir za pečenje
1

Priprema

Papir za pečenje stavite na dasku ili lim za pečenje. Spekulatius kekse natrgajte na manje komade.

2

Čokoladni prutići

Tamnu čokoladu i kuvertiru grubo nasjeckajte, rastopite zasebno i ostavite da se malo ohladi. Izlijte kuvertiru i tamnu čokoladu u tankim trakama jednu do druge na lim za pečenje u obliku pravokutnika (oko 30 x 20 cm). Žličicom prođite kroz tekuću kuvertiru tako da dobijete mramorni uzorak. Na polovicu stavite spekulatius kekse i kuglice. Na drugu polovicu stavite bademe i zimsku dekoraciju. Ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata da se stvrdne.


Ohlađeno izvadite iz hladnjaka, razlomite ili narežite na manje komade.

  • Umjesto tamne čokolade možete upotrijebiti i mliječnu čokoladu.
  • Čokolada se na hladnom mjestu može čuvati oko 3 tjedna.