Flag

Medene jelke

oko 20 komada
100
Zimski kolačići s medom i božićnim začinima
Recipe Tips
Ukrašene jelke mogu se čuvati najviše dva dana u zatvorenoj kutiji na hladnom i suhom mjestu.
Recipe Tips
Cijeli kolač ostat će svjež oko tjedan dana (omotan folijom za čuvanje svježine, spremljen na hladnom i suhom mjestu).
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za četvrtast kalup za kolače (25 x 11 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto
350 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
150 gšećera (smeđeg)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1 razom puna žličicamljevenog cimeta
0,5 žličicemljevenog kardamoma
1 vrh nožamljevenog začinskog klinčića
1 vrh nožamljevenog anisa
275 gtekućeg meda
100 mlvode
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela boja)
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
štapići za sladoled
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela boja)
1

Kalup za kolače namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom i začinima. Dodajte ostale sastojke i mikserom (spiralnim nastavcima) kroz približno dvije minute izradite glatko tijesto. Raspodijelite tijesto po kalupu. Površinu poravnajte vlažnom žlicom. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute


Kolač s papirom za pečenje izvadite iz kalupa i ostavite na kuhinjskoj rešetki da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Papir za pečenje odvojite s kolača. Kolač narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Raspolovite svaki dijagonalno u oblik trokuta i u svaku kraću stranu utaknite po jedan štapić za sladoled. Čokoladnim pismom izradite jelku i ukrasite ukrasima za kolače. Jelke po želji utaknite u ostatak nenarezanog kolača i pospite šećerom u prahu.

  • Ukrašene jelke mogu se čuvati najviše dva dana u zatvorenoj kutiji na hladnom i suhom mjestu.
  • Cijeli kolač ostat će svjež oko tjedan dana (omotan folijom za čuvanje svježine, spremljen na hladnom i suhom mjestu).