Flag

Mramorni kolač od čokolade

12 komada
35
Kombinirajte Dr. Oetker mješavine za biskvit od vanilije i čokolade za stvaranje ove jednostavne, ali ukusne poslastice koja će zasigurno impresionirati!
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Biskvit od čokolade
Dr. Oetker mješavina za biskvitno tijesto s kakao prahom
6jaja (veličine M)
120 mlulja
70 mlmlijeka
Biskvit od vanilije
Dr. Oetker mješavina za biskvitno tijesto s aromom vanilije
6jaja (veličine M)
160 mlulja
80 mlmlijeka
Ukrašavanje
2 omotaDr. Oetker Krema za torte čokolada
250 mlmlijeka (hladnog)
Picture - Dr. Oetker Krema za torte čokolada
1

Priprema

Zagrijte pećnicu. Namastite i obložite kalupe za pečenje.

: 180 °C

: 160 °C

2

U dvije različite posude napravite Dr. Oetker mješavine za biskvitno tijesto vanilije i čokolade prema uputama na kutiji.

3

S dvije žličice naizmjenično stavljajte jednu, pa drugu smjesu u kalupe. Kada prekrijete dno kalupa, započnite drugi sloj nastojeći izmjenjivati okuse na način da čokoladnu smjesu stavite iznad smjese od vanilije i obratno. Mješavine za biskvitno tijesto same će se spojiti i poravnati u kalupima.
Ravnomjerno rasporedite smjese u 3 kalupa - u pravilu biste trebali imati dovoljno smjese za dva do tri sloja u svakom kalupu.

4

Za mramorni efekt, neprekinutim pokretom provlačite štapić kroz kalupe sa smjesom. Štapić treba lagano dodirivati dno kalupa, zahvaćajući sve, a ne samo gornji sloj.

5

Pecite prema uputama na pakiranju ili dok čačkalicu umetnutu u središte biskvita ne izvadite potpuno čistu. Ostavite da se hladi u kalupima 10 minuta, pa prebacite na kuhinjsku rešetku dok se u potpunosti ne ohladi (što bi moglo potrajati nekoliko sati).

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 20 - 25 Minute

6

Za dekoraciju odrežite i poravnajte vrhove dva kolača (ostatke sačuvajte za tartufe ili kuglice na štapiću). Premažite dva poravnata kolača čokoladnom kremom i položite ih jedan na drugi. Neporavnati kolač stavite na vrh.

7

Krema

Kremu pripremite prema uputama na pakiranju. 

8

Premažite strane i vrh kolača debelim slojem čokoladne kreme. Pažljivo prebacite kolač na ukrasni tanjur.

9

Uživajte u kriški (ili dvije) vašeg ukusnog domaćeg mramornog kolača!