Flag

Palačinke sa cimet šećerom

oko 8 - 10 komada
20
Ovaj jednostavan recept brzo se priprema, a dobar je kako za slatke tako i za pikantne palačinke.
Recipe Tips
Pripremite palačinke te ih posložite jednu na drugu, odvojene papirom za pečenje i zamrznite. Prije konzumacije ostavite palačinke da se otope te ih potom nadjenite. 
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Palačinke
1 omotDr. Oetker Palačinke
400 mlmlijeka
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Osim toga
oko 20 gmaslaca
maloDr. Oetker Cimet šećer
Picture - Dr. Oetker Palačinke
1

Priprema smjese

Smjesu za palačinke napravite prema uputama na pakiranju te dodajte vanilin šećer.

2

Priprema palačinki

Otopite maslac u manjoj zdjeli. Zagrijte tavu i pomoću kista premažite s malo masnoće. Dodajte oko 6 žlica ili pola kutlače tijesta, zakretanjem ravnomjerno raspodijelite po tavi i pecite do zlatno-žute boje na slaboj do srednje jakoj vatri. I drugu stranu ispecite do zlatno-žute boje. Od ostatka tijesta ispecite palačinke na isti način.

3

Palačinke pospite cimet šećerom i poslužite tople.

  • Pripremite palačinke te ih posložite jednu na drugu, odvojene papirom za pečenje i zamrznite. Prije konzumacije ostavite palačinke da se otope te ih potom nadjenite.