Flag

Pečene jabuke

oko 8 komada
20
Klasičan recept za pečene jabuke koje lako možete napraviti sami.
Recipe Tips
Jabuke servirati sa šlagom ili preljevom od vanilije. 
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pečene jabuke
grožđice (jedna žlica)
100 mlruma
oko 8 komjabuke
20 gmekog maslaca
20 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
2 žlicemljevenih badema
2 žliceDr. Oetker Badem štapići
Za posip
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Grožđice prelijte s 2 žlice ruma i ostavite da se namoče preko noći.

2

Priprema pečenih jabuka

Jabukama izvadite jezgru. Maslac pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, bademima, rum grožđicama i ostatkom ruma pa žličicom ulijte u jabuke. Po vrhu pospite listiće badema i lagano pritisnite.


Stavite peći jabuke.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

: 200 °C

: 180 °C

3

Posip

Jabuke pospite šećerom u prahu i poslužite vruće.


Priprema pečenih jabuka bez alkohola
Grožđice namočite u 2 žlice soka od naranče ili jabuke, ocijedite i pripremite prema uputama. Umjesto ruma u vatrostalnu posudu ulijte sok od naranče ili jabuke.

  • Jabuke servirati sa šlagom ili preljevom od vanilije.