Flag

Pikantan kolač od bundeve s kaduljom

oko 12 komada
100
Sočan kolač od bundeve i soka od mrkve
Recipe Tips
Kolač od bundeve može se duboko smrznuti.
Recipe Tips
Poprskajte kolač prije posluživanja uljem od bundevinih sjemenki.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Dizano tijesto
100 mlmlijeka
60 gmaslaca ili margarina
250 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
0,5 žličicesoli
2bjelanjaka (veličine M)
Nadjev
700 gbundeve (npr. muškatne bundeve)
500 mlsoka od mrkve
nekolikolistova kadulje
250 gslatkog vrhnja (36% m.m.)
75 gDr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
2jaja (veličine M)
2žumanjaka (veličine M)
malosoli
svježe mljeveni papar
muškatni oraščić
25 goguljenih bundevinih koštica
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
1

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin. U zdjeli dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke te mješavinu mlijeka i masnoće. Sve zajedno mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini mijesite oko 5 minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite tijesto pokriveno na toplom mjestu da se diže sve dok se vidno ne poveća.

2

Nadjev

Bundevu narežite na ploške, uklonite koštice, ogulite i potom narežite na komade veličine 2 x 2 cm. Kuhajte komade bundeve sa sokom od mrkve u loncu bez poklopca oko 15 minuta na jakoj vatri. Kadulju operite i listove sitno narežite. Smjesu od bundeve, slatkog vrhnja, gustin, jaja i žumanjke pomoću štapnog miksera izradite u glatki pire. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Umiješajte bundevine koštice i kadulju.

3

Namastite kalup. Zagrijte pećnicu.

: oko 200 °C

: oko 180 °C

4

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini dobro promijesite i stavite u kalup. Pobrašnjenim rukama pritisnite i poravnajte tijesto te ga na rubu pritisnite i povucite 4 cm prema gore. Nadjev raspodijelite po tijestu i ostavite pokriveno da odstoji oko 15 minuta na toplom mjestu. Potom stavite kalup u pećnicu.

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute


Kolač od bundeve najbolje je poslužiti topao.

  • Kolač od bundeve može se duboko smrznuti.
  • Poprskajte kolač prije posluživanja uljem od bundevinih sjemenki.