Flag

Pita od limuna s pokrovom od bezea

oko 12 komada
70
Voćna pita sa slatkim pokrovom uz kavu
Recipe Tips
Pita će imati najbolji okus ako se koristi svježe iscijeđen sok od limuna.
Recipe Tips
Pitu možete pripremiti i u limu za kolače (Ø 30 cm).
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za pite (Ø 28 cm)
malomasnoće
Miješano tijesto
200 gpšeničnog brašna
0,5 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
75 gmekog maslaca ili margarina
1jaje (veličine M)
Nadjev
60 gDr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
300 mlvode
200 mllimunovog soka
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
10 gmaslaca ili margarina
3žumanjaka (veličine M)
Masa od bjelanjaka
3bjelanjaka (veličine M)
75 gšećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
1

Priprema

Namastite kalup za pitu. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Miješano tijesto

Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte u okruglom obliku (Ø otprilike 32 cm), položite u kalup i vilicom više puta ubodite. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Kalup nakon pečenja stavite na rešetku za kolače.

3

Nadjev

Pjenjačom pomiješajte Gustin s 200 ml vode. Preostalu vodu zakuhajte zajedno s limunovim sokom, šećerom i Finesse aromom, skinite s vatre i pjenjačom umiješajte zamiješani Gustin. Puding, uz neprestano miješanje, kuhajte otprilike 1 min. Potom umiješajte maslac. Postupno umiješajte 4 žlice mase pudinga u žumanjke. Onda masu sa žumanjcima umiješajte u puding. Puding napunite u kalup za pitu i stavite oko 1 sat na hladno.

4

Masa od bjelanjaka

Pećnicu ponovno zagrijte. Istucite bjelanjke u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini. Pri tome postupno dodavajte šećer i istucite jako čvrsti snijeg od bjelanjaka. Razmažite masu po pudingu. Kalup ponovno na rešetki gurnite u pećnicu.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C


Neka se pita ohladi u kalupu na rešetki za kolače.

  • Pita će imati najbolji okus ako se koristi svježe iscijeđen sok od limuna.
  • Pitu možete pripremiti i u limu za kolače (Ø 30 cm).