Flag

Praznična torta

oko 16 komada
60
Kremasta torta bez pečenja s okusom naranče za praznično vrijeme
Recipe Tips
Podlogu možete pripremiti 1 – 2 dana prije konzumacije. U tom je slučaju prekrijte i stavite na hladno mjesto. 
Recipe Tips
Podlogu možete pripremati i na ukrasnoj čipki za torte jer se podloga u tom slučaju može lako odvojiti.
Recipe Tips
Želite li tortu bez alkohola, liker zamijenite sokom od naranče.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za pečenje (Ø 26 cm)
pladanj za torte
Za kalup za pečenje (Ø 26 cm)
papir za pečenje
Hrskava podloga
200 gSpekulatius keksa
100 gmaslaca
Krema
6 listićaDr. Oetker Želatina u listićima
200 gtučenog vrhnja za šlag (hladnog)
250 gsira Mascarpone
500 gsvježeg posnog sira
2 žlicemeda
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2 žličicemljevenog cimeta
75 gšećera
Nadjev
2naranče
250 gkrušaka
3 žlicelikera od naranče
150 mlsoka od naranči
75 mlvode
1 omotDr. Oetker Preljev za torte svijetli
2 žlicešećera
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte svijetli
1

Hrskava podloga

Stavite list papira za pečenje na pladanj za torte i na to stavite zatvoren obruč kalupa za torte. Kekse spekulatius stavite u vrećicu za zamrzavanje i vrećicu dobro zatvorite. Pomoću valjka za tijesto fino usitnite kekse. Otopite maslac u manjoj posudi, dodajte mrvice i dobro promiješajte. Stavite smjesu na dno kalupa za pečenje i žlicom ravnomjerno utisnite u dno. Podlogu do ponovnog korištenja stavite u hladnjak.

2

Krema

Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Čvrsto istucite tučeno vrhnje. Pomiješajte mascarpone s posnim sirom, medom, vanilin šećerom, cimetom i šećerom. Otopite želatinu prema uputama na omotu. Najprije oko 4 žlice smjese mascarponea i posnog sira pomoću metlice za snijeg pomiješajte s otopljenom želatinom, a potom dodajte ostatak smjese. Umiješajte tučeno vrhnje. Premažite kremom podlogu i poravnajte. Ostavite tortu oko 2 sata da odstoji u hladnjaku.

3

Nadjev

Naranče ogulite, skinite bijelu kožicu i izrežite na ploške. Kruške ogulite i narežite na ploške. Voće dekorativno raspodijelite po kremi. Pomiješajte liker od naranče, sok od naranče i vodu. Preljev za torte pomiješajte sa šećerom u loncu, miješajući kuhačom pažljivo dodajte tekućinu. Sve zajedno miješajući zakuhajte, potom raspodijelite po voću i ostavite da se stvrdne. 

4

Tortu velikom lopaticom za torte odvojite od papira za pečenje. Izvucite papir za pečenje ispod podloge. Obruč kalupa za torte oprezno odvojite nožem i skinite. Tortu po želji ukrasite nastruganom kuvertirom.

  • Podlogu možete pripremiti 1 – 2 dana prije konzumacije. U tom je slučaju prekrijte i stavite na hladno mjesto. 
  • Podlogu možete pripremati i na ukrasnoj čipki za torte jer se podloga u tom slučaju može lako odvojiti.
  • Želite li tortu bez alkohola, liker zamijenite sokom od naranče.