Flag

Savijača sa posnim sirom i limunom

12 porcija
40
Savijača od dizanog tijesta, nadjevena svježim posnim sirom i limunom
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Nadjev
40 gmekog maslaca
20 gšećera u prahu
maloDr. Oetker Finesse korica limuna
sok od 1 limuna
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1žumanjak (veličine M)
175 gsira Philadelphia®
125 gsvježeg posnog sira (20% masnoće)
50 gkiselog vrhnja
1bjelanjak (veličine M)
20 gšećera
1 žlicaglatkog brašna
Dizano tijesto
240 gglatkog brašna
0,5 omotaDr. Oetker Kvasca instant
125 mlmlijeka
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
neštoarome limuna
2žumanjka (veličine M)
40 gmekog maslaca
Za premazivanje
1jaje (veličine M)
1 žlicamlijeka
Za prskanje
70 gšećera u prahu
1 žlicamlijeka
Za posipanje
maloDr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
1

Dizano tijesto

Brašno prosijajte u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.

2

Nakon što se tijesto digne, izlupajte ga (spljoštite i preklopite s lijeve i desne strane prema sredini). Razvaljajte ga i stavite na namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje.

3

Nadjev

Picture - Savijača sa posnim sirom i limunom sl.1

Maslac sa šećerom u prahu, koricom limuna, sokom od limuna, vanilin šećerom i soli mikserom (metlicama) kremasto istucite. Umiješajte žumanjak. Kuhačom umiješajte svježi krem sir sa svježim posnim sirom i kiselim vrhnjem. Bjelanjak istucite sa šećerom i umiješajte. Kratko umiješajte brašno. Nadjev namažite po sredini tijesta, na širinu približno 6 cm. Preostalo tijesto razrežite rezačem za pizzu ili nožem na trake širine približno 2 cm i naizmjenično s desne i lijeve strane preklopite preko nadjeva (slika 1).

4

Za premazivanje

Jaje umutite s 1 žlicom mlijeka i premažite savijaču.

Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica: 190°C
Pećnica na vrući zrak: 170°C
Vrijeme pečenja: oko 25 min.

5

Prskanje i posipanje

Šećer u prahu pomiješajte s mlijekom i poprskajte savijaču. Pospite koricom limuna.