Flag

Sladoled od browniesa i karamela

oko 4 porcije
100
Sladoled od čokolade s komadićima browniesa i mekanih karamela
Recipe Tips
Od kolača Brownie možete po želji izrezivati i manja srca.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Brownies tijesto
1 pakiranjeDr. Oetker Brownies
3jaja
50 mlvode
100 gmekog maslaca ili margarina
Sladoled
75 gmliječnih karamel bombona (oko 6 komada)
250 mlmlijeka (hladnog)
1 pakiranjeDr. Oetker Ledenog deserta s okusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Brownies
1

Brownies tijesto

Mješavinu za kolač stavite u zdjelu, dodajte jaja, vodu, ulje i naribanu čokoladu (priložena u mješavini za kolač). Pjenjačom izradite glatko tijesto. Tijesto stavite u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

: 160 °C

: 140 °C


Od ohlađenog browniesa izrežite oblike srca po želji (Ø oko 7 cm) i izmrvite ostatak kolača. Srca do posluživanja čuvajte u zatvorenoj posudi na hladnom mjestu.

2

Sladoled

Hladno mlijeko stavite u posudu. Dodajte pakiranje ledenog deserta u prahu i mikserom (metlicama) miješajte kratko na najnižoj brzini. Potom miješajte 3 minute na najvećoj brzini. Dodajte mrvice browniesa i nasjeckane karamele. Stavite kremu u posudu prikladnu za duboko zamrzavanje, poklopite i ostavite najmanje 4 sata na temperaturi od -18 °C.

3

Ukrašavanje

Sladoled prije posluživanja stavite da odstoji oko 10 minuta na sobnoj temperaturi. Stavite po jedno srce od browniesa na tanjur i poslužite uz kuglicu sladoleda.

  • Od kolača Brownie možete po želji izrezivati i manja srca.