Flag

Slani tart od mrkve i začinskog bilja

oko 10 - 12 kriški
90
Slani tart od mrkve i začinskog bilja s ukrasnim saćem
Recipe Tips
Za vegetarijanski tart, salamu zamijenite s nasjeckanim mladim lukom.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Tijesto
2 grančicekrabuljice
2 grančicekopra
2 grančiceperšina
2 grančicevlasca
135 gparmezana
0,25 žličicesoli
0,25 žličicepapra
2žumanjka (veličine M)
225 gbrašna
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
350 gmrkve
2 grančiceperšina
2 grančicevlasca
2 grančicekrabuljice
1 žličicamaslaca (pročišćenog, Ghee)
250 gmilerama
80 gsalame po izboru
2jaja (veličine M)
soli
papar
muškatni oraščić
Gornja kora
3 grančiceperšina
2 grančicekrabuljice
2 grančicekopra
2 grančicevlasca
1bjelanjak (veličine M)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Tijesto

Operite začinsko bilje, protresite da se osuši i sitno narežite. Sitno naribajte parmezan. Mikserom s metlicom za tijesto izradite glatko tijesto od maslaca, parmezana, začinskog bilja, soli i papra, žumanjaka, brašna i praška za pecivo. Zamotajte u foliju i ostavite da se hladi u hladnjaku oko sat vremena. 

2

U međuvremenu ogulite mrkve. Gulilicom za krumpir narežite mrkve u sitne trakice. Operite začinsko bilje, protresite da se osuši i sitno narežite. Narežite salamu na trakice. Zagrijte pročišćeni maslac u tavi na najjačoj vatri. Stavite mrkve u tavu i pržite oko 3 minute. Ugasite štednjak i kuhačom umiješajte začinsko bilje, crème fraîche, mlijeko, salamu s koromačem i jaja. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. 

3

Zagrijte pećnicu. Još jednom promijesite tijesto i podijelite ga na dva dijela. Za gornju koru izdvojite oko 260 g. Od preostalog tijesta napravit ćete bazu. Za bazu, na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u krug debljine oko 3 mm. Stavite tijesto u kalup za pite (Ø 26 cm) i lagano pritisnite rubove. Uklonite višak tijesta s rubova i dodajte tijestu za gornju koru. Pokrijte bazu s papirom za pečenje, opteretite suhim graškom i pecite na srednjoj rešetki 10 minuta. Maknite papir i grašak i pecite još 8 minuta. 

: 180 °C

: 160 °C

4

Gornja kora

U međuvremenu operite začinsko bilje, protresite da se osuši i odvojite listiće od stabljika. Peršin narežite na trakice duge oko 1 cm. Preostalo tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini i rezačem za kolače izrežite u obliku heksagona. Premažite heksagon bjelanjkom i pospite listićima ili stabljikama. Zatim i bilje premažite bjelanjkom.

5

Ravnomjerno rasporedite nadjev po tartu. Heksagon stavite na nadjev i lagano pritisnite. Uklonite višak tijesta s rubova. 

6

Stavite tart od mrkve na srednju rešetku prethodno zagrijane pećnice i pecite oko 25 minuta dok tijesto ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite tart iz pećnice, kratko ostavite da se malo rashladi na rešetki za kolače, pa pažljivo izvadite iz kalupa i poslužite još toplog. 

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

  • Za vegetarijanski tart, salamu zamijenite s nasjeckanim mladim lukom.