Flag

Slatka peciva

oko 20 komada
50
Mini peciva od dizanog tijesta za nedjeljni doručak
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Dizano tijesto
250 gglatkog brašna
0,5 omotaDr. Oetker Kvasca instant
125 mlmlijeka (mlakog)
2žumanjka (veličine M)
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
20 gmekog maslaca
Za premazivanje
1jaje (veličine M)
1 žlicamlijeka
1 žličicašećera
Za posipanje
20 gsjeckanih badema
10 gchia sjemenki
20 gkrupnog šećera
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Dizano tijesto

Prosijte brašno u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite tijesto. Ostavite tijesto pokriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se ne udvostruči. 

2

Tijesto nakon dizanja promijesite na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite ga i preklopite s lijeve i desne strane prema sredini) i razvaljajte na pravokutnik veličine 28 x 35 cm. Narežite tijesto na 20 trokuta (7 x 14 cm), oblikujte kiflice i stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

3

Premazivanje

Pomiješajte jaje, mlijeko i šećer i premažite kiflice.

4

Posipavanje

Pospite kiflice bademima, chia sjemenkama i krupnim šećerom. Ostavite kiflice da se dižu oko 15 minuta.

Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

: 180 °C

: 160 °C