Flag

Slatke vanilin štangice

oko 8 komada
45
Ukusni kolačići od tijesta sa sirom s prekrasnim mirisom vanilije
Recipe Tips
Štangice prije pečenja pospite s Dr. Oetker badem listićima.
Recipe Tips
Vanilin štangice poslužite uz svježi sir i džem.
Recipe Tips
Kolačići se mogu zamrznuti.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim
papir za pečenje
Tijesto
1Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić
100 mlmlijeka
300 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 gsvježeg kravljeg sira (posnog)
100 mlulja
100 gšećera
1 prstohvatsoli
50 gDr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Mahunu vanilije uzdužno razrežite, ostružite srž i umiješajte u mlijeko. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Vrijeme pečenja: 0 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke te od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini kratko izradite glatko tijesto. (Ne miješajte predugo, jer će se tijesto inače početi lijepiti!)

3

Tijesto pospite brašnom, izvadite ga iz posude i na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči podijelite na 8 jednako velikih komada. Od komada tijesta oblikujte otprilike 12 cm duge štangice koje položite na lim. Štangice više puta dijagonalno zarežite oštrim nožem i stavite peći.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Štangice zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

  • Štangice prije pečenja pospite s Dr. Oetker badem listićima.
  • Vanilin štangice poslužite uz svježi sir i džem.
  • Kolačići se mogu zamrznuti.