Flag

Sočna torta s bobičastim voćem i sirom Mascarpone

oko 8 komada
60
Kremasta torta sa svježim voćem za ljetno osvježenje
Recipe Tips
Za razmazivanje šlaga po površini torte možete upotrijebiti i žlicu za tortu.
Recipe Tips
Podlogu za tortu možete ispeći i dan ranije.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za torte (Ø 20 cm)
malomasnoće
Prhko tijesto
150 gpšeničnog brašna
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žlicaDr. Oetker Kakaa za kolače
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gmekog maslaca ili margarina
1 razom puna žličicapšeničnog brašna (za rub)
Nadjev
300 gmiješanog bobičastog voća (npr. maline, višnje, ribiz)
200 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
4 omotaDr. Oetker Kremfixa
250 gsira Mascarpone (svježi talijanski sir)
125 gsvježeg sira (20% masnoće)
3 žlicelikera Maraschino
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
1

Priprema

Namastite dno kalupa za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

: oko 200 °C

: oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte preostale sastojke (osim 1 žličice brašna) i mikserom (metlicama) miješajte najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini, sve dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu. Polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za pečenje i stavite obruč kalupa. U ostatak tijesta umijesite 1 žličicu brašna i oblikujte valjak. Valjak utisnite uz rub kalupa i spojite s podlogom od tijesta tako da dobijete kalup od tijesta s rubom visine približno 5 cm. Tijesto više puta probodite vilicom i pecite.

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute


Obruč kalupa za torte oprezno odvojite nožem i skinite. Odvojite tijesto od dna kalupa za pečenje i ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki. Ohlađeno tijesto stavite na pladanj za torte.

3

Nadjev

Pripremite voće. Maline proberite, višnje operite, izvadite koštice i prepolovite. Ribiz operite i otrgnite bobice s peteljki. Nekoliko bobica voća ostavite sa strane za ukrašavanje. Slatko vrhnje istucite s 1 omotom Kremfixa. U posudi pomiješajte sir Mascarpone sa svježim sirom, likerom, šećerom, vanilin šećerom, Finesse koricom limuna i 3 omota Kremfixa. Oprezno umiješajte polovicu čvrsto tučenog šlaga i voća. Kremu ravnomjerno raspodijelite po podlozi. Preostali šlag razmažite po kremi i vanjskom stranom žlice, u šlagu, iscrtajte spiralu. Tortu stavite oko 30 minuta u hladnjak.

4

Ukrašavanje

Tortu ukrasite preostalim voćem.

  • Za razmazivanje šlaga po površini torte možete upotrijebiti i žlicu za tortu.
  • Podlogu za tortu možete ispeći i dan ranije.