Sočni muffini s medom

Sočni i mekani muffini od dizanog tijesta s nadjevom od meda, punjeni puding kremom s tučenim vrhnjem

oko 12 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sočni muffini s medom

Za kalup za muffine (za 12 muffina):

malo masnoće

Dizano tijesto:

50 ml mlijeka
100 g maslaca ili margarina
250 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
2 jaja (veličine M)

Nadjev:

25 g maslaca
25 g šećera
1 žlica meda
50 g tučenog vrhnja za šlag
70 g Dr. Oetker Badem listića

Punjenje:

0,5 omota Dr. Oetker Galetta puding vanilija
100 ml mlijeka
200 g tučenog vrhnja za šlag

preparation

Priprema

1

Priprema

Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno i kvasac dobro pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te sve zajedno izmiješajte u posudi mikserom (lopaticama) u glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini oko 5 minuta. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže dok se vidno ne poveća. U međuvremenu namastite kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

3

Nadjev

Sve sastojke zakuhajte miješajući u loncu. Nastavite miješati i kuhajte smjesu 2 minute. Stavite je potom sa strane. 

4

Dignuto tijesto pomoću 2 žlice raspodijelite po kalupima za muffine. Tijesto malo spljoštite, više puta probodite vilicom i po tome ravnomjerno raspodijelite nadjev od badema. Stavite na rešetku u pećnicu. 

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Muffine oštrim nožem oprezno odvojite od ruba kalupa i ponovno, ukoliko su pali, utisnite bademe. Muffine odmah izvadite iz kalupa i ostavite ih da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

5

Muffine jednom vodoravno prerežite i donje polovice stavite na pladanj ili veliku dasku. 

6

Punjenje

Puding kremu za pečenje pripremite prema uputama na omotu, ali sa 100 ml mlijeka i 200 g tučenog vrhnja. Kremu pomoću žlice raspodijelite po donjim polovicama. Stavite gornje polovice na kremu i do konzumacije držite u hladnjaku. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje