Zagrijte mlijeko i dodajte maslac ili margarin. U posudi dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte ostale sastojke te mješavinu mlijeka i maslaca. Kratko izmiješajte mikserom (metlicama) na najnižoj brzini, a zatim otprilike 5 minuta na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto prekriveno ostavite na toplom mjestu dok se nije vidno povećalo. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
: 180 °C
: 160 °C
Borovnice proberite, operite i ostavite da se dobro ocijede na cjediljci. Pomiješajte šećer i cimet. Ostavite maslac u maloj posudi. Pobrašnite radnu površinu i izvaljajte tijesto u pravokutnik (otprilike 40 x 30 cm). Namažite površinu tijesta omekšanim maslacem i šećerom s cimetom. Na tijesto rasporedite borovnice, ali ostavite na rubovima dužih strana 5 cm slobodno (slika 1).
Tijesto zamotajte počevši s dužom stranom i položite na lim za pečenje tako da je spoj role s donje strane. Završetke čvrsto zatvoriti i premazati mlijekom. Štrucu ostavite da se diže još otprilike 20 minuta na toplom mjestu, a zatim ju oštrim nožem zarežite po dužini oko 3 cm duboko (slika 2). Stavite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Štrucu izvadite iz pećnice zajedno s papirom za pečenje i ostavite da se hladi na rešetki. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Poslužite ovaj kolač s kuglicom sladoleda od vanilije.
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
preparation:45 16 komada