COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Tamnocrveni džem od jagoda

Voćni džem od jagoda sa sokom od crnog ribiza i laganom notom naranče

oko 5 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tamnocrveni džem od jagoda

Sastojci:

900 g jagoda (izvagati pripremljene)
1 dl soka od crnog ribiza
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
500 g šećera
1 pakiranje Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1

preparation

Priprema

1

Priprema

Jagode očistite, operite, ostavite da se ocijede, skinite im peteljke, narežite na komadiće i izvažite 900 g.

Komadiće jagoda, sok od crnog ribiza i aromu naranče stavite u veliku tavu. Pomiješajte izvaganu količinu šećera s Gelfixom Extra i dobro izmiješajte s voćnom masom.

Sastojke miješajući zakuhajte na jakoj vatri te uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 minute. Maknite tavu s vatre.

Eventualno skinite pjenu s mase i džem odmah ulijte do ispod ruba u pripremljene staklenke. Staklenke zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i ostavite do oko 5 minuta stoje na poklopcima.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu