Flag

Tart od heljde s lješnjacima

oko 12 komada
65
Bezglutenski i veganski tart od heljde s nadjevom od višanja
Recipe Tips
Za ukras napravite šablonu od papira u obliku zvijezde, stavite je na tart i pospite kolač šećerom u prahu.
Recipe Tips
Kolač je još ukusniji drugi dan, nakon što dobro odstoji.
Recipe Tips
Umjesto lješnjaka možete upotrijebiti i oguljene bademe.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za tart (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Biskvit
200 gheljdinog brašna
100 gmljevenih lješnjaka
3 žliceDr. Oetker Kakaa za kolače
4 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 razom pune žličicemljevenog cimeta
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
250 mlsojinog mlijeka
175 mlulja (npr. suncokretovog ulja)
Nadjev
60 gcijelih lješnjaka
oko 340 gmarmelade od višanja
Za ukrašavanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

xx

Dno kalupa za tart namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Vrijeme pečenja: 0 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Biskvit

Pomiješajte brašno s lješnjacima, kakaom i praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmijesite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto izlijte u kalup za tart i poravnajte. Stavite na rešetku u pećnici.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Odvojite obruč kalupa za tart i skinite ga. Biskvit istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Uklonite dno kalupa za tart i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Nadjev

Stavite lješnjake na lim za pečenje i zagrijavajte u pećnici na istoj temperaturi oko 10 minuta, sve dok se smeđa korica ne raspukne. Vruće lješnjake stavite na čistu kuhinjsku krpu, omotajte ih krpom te kružnim pokretima odvojite od ljuske. Lješnjake grubo nasjeckajte.

4

Oprezno povucite papir za pečenje i prerežite biskvit na dva dijela. Donju polovicu stavite na pladanj za torte. Marmeladu kratko ukuhajte u manjem loncu, uz stalno miješanje. Oko 1 žlicu marmelade pomiješajte s lješnjacima. Donju polovicu biskvita premažite preostalom marmeladom. Zatim, stavite gornju polovicu biskvita.

5

Ukrašavanje

Kolač podijelite na približno 12 komada jednake veličine i dekorativno pospite šećerom u prahu. Svaki komad kolača po želji ukrasite mješavinom marmelade i lješnjaka.

  • Za ukras napravite šablonu od papira u obliku zvijezde, stavite je na tart i pospite kolač šećerom u prahu.
  • Kolač je još ukusniji drugi dan, nakon što dobro odstoji.
  • Umjesto lješnjaka možete upotrijebiti i oguljene bademe.