Flag

Tart panna cotta s vanilijom i jagodama

12 komada
60
Tart panna cotta s vanilijom i jagodama
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Prhko tijesto
150 gpšeničnog brašna
50 gšećera u prahu
100 gmaslaca (hladnog, narezanog na kockice)
2žumanjka
2 žlicehladne vode
Krema od vanilije
250 mlmlijeka
250 mlvrhnja za šlag 30% m.m.
1 pakiranjeDr. Oetker Bourbon vanilija štapića
50 gšećera
4 komŽelatine u listićima
Žele od jagoda
100 gjagoda
5 gšećera
2 listićaŽelatine u listićima
Za ukrašavanje
100 gjagoda
1 listićmetvice
1

Priprema

Brašno prosijte u zdjelu, pomiješajte sa šećerom u prahu, dodajte narezani maslac, žumanjke i vodu. Brzo mijesite da dobijete jednolično tijesto.
Razvaljajte tijesto na radnoj površini prosutoj brašnom, zamotajte ga oko valjka i pažljivo prebacite u kalup za tart promjera 26 cm. Pokrijte rubove tijesta, a dno probodite vilicom. Stavite tijesto u zamrzivač oko 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na temperaturu od 190 °C.

2

Pečenje

Zamrznuto tijesto stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite dok ne poprimi zlatnu boju. Nakon pečenja izvadite iz pećnice i ohladite.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

: 190 °C

: 180 °C

3

Krema od vanilije

Ulijte mlijeko i vrhnje u lonac. Vanilija štapić razrežite po dužini i izvadite sjemenke te ih stavite u lonac zajedno sa štapićem, dodajte šećer i prokuhajte. Maknite s vatre.
Listiće želatine potopite u posudicu sa hladnom vodom oko 10 minuta.
Namočenu želatinu dodajte u vruće vrhnje i dobro promiješajte dok se želatina ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Dno tarta prelijte malom količinom još uvijek tekuće kreme da dobijete točno dva milimetra kreme i stavite u hladnjak na nekoliko minuta. Potom izvadite iz hladnjaka, prelijte ostatkom kreme i ponovno stavite u hladnjak oko sat vremena.

4

Žele jagode

Stavite jagode sa šećerom u blender i izmiksajte. Procijedite u zdjelicu kroz sito.
Dva listića želatine namočite u hladnoj vodi oko 5 minuta, dobro ih iscijedite u dlanovima, a zatim otopite i pomiješajte s jagodama. Izlijte na tart i ponovo stavite u hladnjak dok se sloj od jagoda ne stisne.
Narežite jagode na kriške i rasporedite ih na jednoj strani kolača. Ukrasite listom metvice.