Flag

Proljetni tiramisu s jagodama

oko 6 porcija
40
Tradicionalni desert tiramisu sa svježim jagodama i piškotama, brzo i jednostavno se priprema i oduševit će sve gurmane.
Recipe Tips
Tiramisu možete raspodijeliti i u čaše; pritom piškote treba malo usitniti.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
500 gjagoda
3 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
200 mlhladnog espressa ili jake kave
2 žlicekonjaka ili Calvadosa
100 gpiškota
1 pakiranjeDr. Oetker Tiramisu kreme
350 mlmlijeka
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Jagode operite, očistite i oko 3 jagode srednje veličine ostavite sa strane za ukrašavanje. Ostalo voće sitno narežite. 1 vanilin šećer i 2 žlice espressa pomiješajte s jagodama. Umiješajte preostali espresso, konjak i vanilin šećer. Piškote stavite u pravokutni kalup za nabujak (oko 20 x 30 cm) i natopite ih tekućinom. Po tome raspodijelite jagode.

2

Tiramisu krema

Tiramisu kremu pripremite s mlijekom prema uputama na pakiranju. Kremu raspodijelite po jagodama i stavite najmanje 2 – 3 sata da odstoji u hladnjaku.

3

Ukrašavanje

Prije posluživanja tiramisu pospite kakaom. Jagode narežite na tanke ploške i složite poput cvjetova na desert.

  • Tiramisu možete raspodijeliti i u čaše; pritom piškote treba malo usitniti.