Flag

Tiramisu s kompotom od jabuka

oko 8 porcije
40
Kremasti desert s kompotom od jabuka
Recipe Tips
Umjesto soka od jabuke za Tiramisu možete upotrijebiti i Amaretto, rum ili Calvados
Recipe Tips
Umjesto u čašama Tiramisu možete pripremiti u manjem kalupu za pečenje (oko 20 x 15 cm), piškote tada ne usitnjavajte.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
8piškota (oko 80 g)
oko 250 mlsoka od jabuke
Kompot od jabuka
1 staklenkakompota od jabuka (količina 360 g)
2 žlicesoka od jabuke
oko 20 ggrožđica (npr. Sultana)
oko 25 gbadema (sjeckanih u obliku štapića)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 razom puna žličicamljevenog cimeta
Krema
250 gsira Mascarpone
150 gjogurta
20 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Za posipanje
oko 2 žliceDr. Oetker Lješnjak krokant
malomljevenog cimeta
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Grubo usitnite piškote i podjednako ih rasporedite u desertne čaše (volumen čaše oko 150 ml) i namočite sokom od jabuka.

2

Kompot od jabuka

Velike komade jabuka iz kompota malo usitnite potom ih pomiješajte s ostalim sastojcima i rasporedite u desertne čaše.

3

Krema

Mascarpone pomiješajte s jogurtom, šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kremu podjednako razdijelite po kompotu (u čašama). Tiramisu držite najmanje 4 sata ili najbolje preko noći u frižideru kako bi se stisnuo.

4

Ukrašavanje

Prije posluživanja pospite krokantom od lješnjaka i cimetom.

  • Umjesto soka od jabuke za Tiramisu možete upotrijebiti i Amaretto, rum ili Calvados
  • Umjesto u čašama Tiramisu možete pripremiti u manjem kalupu za pečenje (oko 20 x 15 cm), piškote tada ne usitnjavajte.