Flag

Torta duginih boja s jednorogom

oko 12 komada
80
Ukusna torta sa slatkim jednorogom, bijelom čokoladom i vanilijom
Recipe Tips
Ako imate dva kalupa za torte promjera 20 cm, tijesta možete peći istovremeno .
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za torte (Ø 20 cm)
papir za pečenje
Jednorog
2 pakiranjaDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
čačkalice
šećer u prahu (ili malo gustina)
Dr. Oetker Dekor roza kristalići
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Tijesto
50 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
125 gmekog maslaca ili margarina
240 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
6jaja (veličine M)
200 gsvježeg krem sira
350 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gDr. Oetker Badema mljevenih
Nadjev
3 omotaDr. Oetker Krema za torte vanilija
375 mlmlijeka (hladnog)
Dr. Oetker jestive boje za kolače
100 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Dekor roza kristalići
Picture - Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Jednorog

Dan ranije za tijelo jednoroga umijesite 1 pakiranje fondanta s malo šećera u prahu ili malo gustina i oblikujte jaje veličine približno 7 cm. Od drugog pakiranja fondanta odvojite oko 40 g za noge i oblikujte 4 valjka. Za stražnje noge, valjke malo savinite. Za rog izvaljajte dvije male duguljaste trake koje se stanjuju prema kraju pa ih isprepletite. Radi stabilnosti ubodite čačkalicu. Za uši odvojite dvije male kuglice i izradite dva zaobljena trokuta. Ostatak fondanta oblikujte u ovalnu kuglu koja predstavlja glavu jednoroga. Štapićem za modeliranje ucrtajte usta i nosnice. Sve dijelove ostavite da se suše na papiru za pečenje tijekom noći - možete i dulje (slika 1).

2

Sljedeći dan donji dio nogu i vrh roga lagano navlažite kapljicom vode i uvaljajte u roza kristaliće tako da ostanu zalijepljeni. Ponovno ostavite da se osuši. Potom šećernim pismom zalijepite noge na tijelo. Glavu čačkalicom pričvrstite na tijelo. Sada pričvrstite uši šećernim pismom, a rog nataknite čačkalicom na sredinu glave. Tamnim šećernim pismom iscrtajte trepavice.

3

Priprema

Grubo nasjeckajte kuvertiru i otopite na pari. Ostavite da se malo ohladi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

4

Tijesto

Mikserom (metlicama) u zdjeli pjenasto izmiješajte maslac ili margarin. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer te miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Postepeno dodajte jaja, miješajući svako jaje oko ½ minute na najvećoj brzini. Umiješajte svježi krem sir. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i bademima te u dvije porcije, naizmjenično s kuvertirom, umiješajte kratko na srednjoj brzini. Polovicu tijesta stavite u kalup za pečenje i poravnajte. Kalup na rešetki stavite u pećnici.

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute

5

Izvadite kolač iz kalupa za torte i stavite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Kalup za torte operite, ponovno obložite papirom za pečenje i na isti način pecite drugo tijesto. I drugo ispečeno tijesto stavite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

6

Nadjev

Papir za pečenje povucite s tijesta, a svako tijesto vodoravno prerežite. Pripremite kremu za tortu s hladnim mlijekom prema uputama na pakiranju. Odvojite polovicu kreme i obojite crvenom jestivom bojom tako da dobijete ružičastu smjesu. Drugu polovicu ponovno prepolovite i jestivom bojom obojite u žutu i plavu boju.

7

Stavite jedno tijesto na pladanj za torte i premažite s 2 žlice žute kreme. Na to stavite drugo tijesto i premažite s 2 žlice ružičaste kreme. Stavite sljedeće tijesto i premažite s 2 žlice plave kreme. Sada s polovicom preostale ružičaste kreme premažite tortu s vanjske strane. Pritom kremom nemojte premazati gornje tijesto, budući da se na njega u sljedećem koraku stavlja kuvertira. Tortu do ukrašavanja stavite na hladno.

8

Ukrašavanje

Kuvertiru grubo nasjeckajte, otopite na pari na slaboj vatri i ostavite da se malo ohladi. Potom žlicom na rub torte nanesite sitne kapljice kuvertire i pustite ih da se cijede niz tortu. Preostalu kuverturu premažite po vrhu. Čim se kuvertira ohladi, preostale kreme stavite u štrcaljke s različitim nastavcima (npr. nastavak s okruglim otvorom promjera 8 mm i nastavak s otvorom u obliku zvijezde promjera 10 mm). Sada na sredinu torte stavite jednoroga i oko njega na tortu nanesite šarene točkice od kreme. Tortu do posluživanja najmanje sat vremena stavite na hladno.

  • Ako imate dva kalupa za torte promjera 20 cm, tijesta možete peći istovremeno .